V zime doprajme pleti väčšiu starostlivosť

Hoci je momentálne počasie náladové a pripomína skôr premenlivý apríl než blížiace sa vianočné sviatky, skôr alebo neskôr sa teploty dostanú stabilne pod bod mrazu. Sneh, mráz, sychravý vietor, to všetko môže na našej pleti narobiť riadnu šarapatu. Môže, ale nemusí... Pleť si v zime zaslúži extra starostlivosť. A my vám poradíme, ako na to!




Hydratovať a vyživovať pleť je dôležité zvonku aj zvnútra. Výber hydratačného krému závisí najmä od typu pleti. Nezabúdajte tiež na dodržiavanie pitného režimu, nakoľko od množstva vody v pokožke závisí aj elasticita pleti.




Pri starostlivosti o pleť je mimoriadne dôležité odlíčovanie pleti pred spaním, pretože pokožka najlepšie vstrebáva výživné látky v noci. Nemá preto žiadny zmysel starať sa o pleť, ktorá je neodlíčená. Dvakrát do týždňa Vám odporúčame aj peeling, ktorý zbavuje pokožku odumretých buniek a urýchľuje regeneráciu pleti.



V chladnom období je potrebné tiež myslieť na ošetrenie jemnej pokožky, ktorá má tendenciu začervenať sa.  Vhodné sú najmä prípravky s prírodnými výťažkami a olejmi, ktoré pleť dostatočne zvlhčia, vyplnia vrásky a naprávajú poškodenie pleti spôsobené externými faktormi. 


V spolupráci so značkou Bioderma sme si pre Vás pripravili súťaž. Ak do 30. októbra pošlete správnu odpoveď na otázku, akým faktorom je vystavená pleť v zimnom období na adresu: redakcia@lifefashionfood.net hráte o produkty značky Bioderma. Viac informácií o ich produktoch nájdete na stránke www.bioderma-sk.com

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov