Netradičné spojenie, ktoré slávilo úspech

Netradičným spojením hudobnej legendy a skvelej moderátorky vznikol večer s unikátnou dramaturgiou, počas ktorého sa obaja aktéri ukázali v polohách, v akých ich často nevidíme. Decentne nasvietená scéna bez projekcie dotvárala mierne komorný ráz večera. Jeho prvá časť obsahovala výber skladieb z minuloročného albumu. Ako vtipne poznamenal Richard Müller, prezentovaním novinky na koncertoch chce dosiahnuť, aby mali jeho fanúšikovia o nahrávke aspoň akú-takú informáciu, keďže on sám ho považuje za skvelý.



Okrem spomenutej úvodnej piesne odzneli aj Čierny čaj, Láskovičky, Julia Roberts, Bez lásky, Na smrteľnej posteli, Hlava v smútku a 55. Po 20-minútovej prestávke vystúpila na pódium Adela Vinczeová (Banášová) a hneď publikum prekvapila, keď zaspievala s kapelou jeden z najznámejších Richardových hitov Nočná optika. O tom, či bude najpopulárnejšia a najvyťaženejšia slovenská moderátorka na Ona a On tour aj spievať, sa medzi fanúšikmi diskutovalo už od ohlásenia turné. Že Adela spievať vedel Richard a aj jeho tím.

O možnosti, že by spievala aj na tomto turné, sa však od jeho ohlásenia až do posledných dní vyjadrovali veľmi opatrne, práve kvôli speváčkinej vyťaženosti. Napokon sa to však podarilo a Adela potvrdila, že nie je iba talentovanou moderátorkou. Skladbu zaspievala mierne roztraseným hlasom, ktorý však pôsobil autenticky a milo. Fanúšikovia tak mohli vždy suverénnu a sebavedomú majsterku slova spoznať aj inak - na trochu neistej pôde, po ktorej však prešla bez väčších zaváhaní.

Po piesni nasledovala talkshow, v ktorej Adela so svojím nezameniteľným šarmom a humorom kládla spevákovi záludné a vtipné otázky. No on jej veľmi dobre kontroval a pri ich vzájomnej interakcii sme aj jeho mohli vidieť úplne iného, omnoho viac usmiateho než pri bežných rozhovoroch. Prebrali veľa tém od letných hitov, cez slovenských raperov alebo show Milujem Slovensko, až po Richardovu škôlku či jeho najmladšieho syna Marcusa. Publikum sa uvoľnilo a skvelo zabávalo, rovnako ako dvojica na pódiu.

Tretia časť večera bola venovaná výberu spevákovych najväčších hitov. Piesne ako Rieka, Cigaretka na dva ťahy, Srdce jako kníže Rohan a Po schodoch priviedli publikum do varu. V sprievodnom slove si Richard, tak ako na každom turné, pospomínal na Jara Filipa a ich spoločné unikátne tvorivé obdobie. Hudobne v tejto časti vynikli skvelé vokalistky a úžasný saxofonista z Ostravy Michal Žáček, ktorý zahral niekoľko famóznych sólových partov.


Samotný záver koncertu patril zaslúženému standing ovation, po ktorom sa umelci odobrali do zákulisia. No diváci si ich vytlieskali späť. Prídavkom bolo Baroko a megahit Štěstí je krásná věc, ktorý už tradične spievala celá sála.  Celá šou trvajúca takmer tri hodiny bola skvelým zážitkom. Speváka doprevádza kapela, ktorú tvoria výborní inštrumentalisti - bubeník a kapelník Juraj Kuchárek, basgitarista Martin Gašpar, klávesák Martin Wittgruber a gitarista Peter Markuljak. Okrem nich na tomto turné speváka dopĺňajú tri famózne vokalistky - Jana Daňová, Kristína Smetanová a Zuzana Mikulcová.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov