Lyžovačka na Semmeringu

Lyžiarska sezóna sa už na mnohých miestach začala a opäť (už ôsmu sezónu) je možné odviezť sa autobusom z Bratislavy za dobrou lyžovačkou na rakúsky Stuhleck. Výborné podmienky pre lyžovanie, bežkovanie, či pestrá ponuka služieb je lákadlom aj pre mnohých obyvateľov Bratislavy a jej blízkeho okolia. Do najväčšieho lyžiarskeho strediska Stuhleck pri obci Spital am Semmering na východe Rakúska jazdia autobusy Slovak Lines každú sobotu, nedeľu, počas sviatočných dní alebo počas prázdnin a to počas celého obdobia s vhodnými lyžiarskymi podmienkami.



Cestovné lístky vrátane skipassu sa dajú zakúpiť cez online predaj na webstránke dopravcu, alebo v niektorej z pokladní na bratislavskej autobusovej stanici Nivy. Odporúčame však, zakúpiť si ich vopred. Autobusy odchádzajú z autobusovej stanice Nivy o siedmej hodine ráno a približne za dve hodiny ste priamo pod lyžiarskym svahom. Skipassy rozdáva vodič autobusu, ktorý poskytne lyžiarom aj základné informácie. Výhodou autobusovej lyžovačky je, že v čase obeda sa môžete prísť do autobusu prezliecť, najesť, napiť, oddýchnuť si a potom opäť na svah. Dopravca nezabúda ani bežkárov alebo na záujemcov o prechádzky po zasneženej krajine. 

„Naše autobusy vozia na Stuhleck lyžiarov už ôsmu sezónu. Slovenskí lyžiari Stuhleck obľubujú a radi využívajú aj možnosť dopravy z Bratislavy,“ povedala Eva Vozárová, hovorkyňa dopravcu. Lyžiarske stredisko Stuhleck vás určite nesklame. Zjazdovky sú zasnežené a upravené, rady na lanovky či vleky ubiehajú rýchlo a každý má dostatočný priestor pre lyžovanie. Okrem lyžovania a bežkovania je možné na Stuhlecku využiť aj sánkarskú dráhu, či snowtubing, ale aj služby lyžiarskej školy, požičovne lyží, reštaurácie či rýchle občerstvenia. Odporúčame navštíviť napríklad panoramatickú reštauráciu W11, ktorá sa nachádza v hornej stanici lanovky. Okrem obrovských porcií jedla a príjemného personálu na vás iste urobí dojem nádherný výhľad na celé okolie. Bližšie informácie o lyžiarskom stredisku ako aj o snehových podmienkach nájdete na www.stuhleck.at, a to aj v slovenčine.

Autobus naspäť do Bratislavy odchádza o 16:30 hod. Využité skipassy treba odovzdať vodičovi autobusu. Po celodennej lyžovačke každému dobre padne nastúpiť dopríjemne vykúreného autobusu a cestou späť si podriemkávať. Všetky informácie nájdete na www.slovaklines.sk, prípadne na facebooku Slovak Lines. 

Ceny cestovného:

DOPRAVA + SKIPASS: 

dospelý (od 19 rokov)       55,- EUR

mládež (15 - 18 rokov)      51,- EUR

deti (do 14 rokov)              37,- EUR

DOPRAVA BEZ SKIPASSU: jednotná cena    25.- EUR

Odchody a príchody autobusov: z Bratislavy (nástupište č.4) o 7:00 zo Stuhlecku o 16:30. Cestovný lístok (doprava + skipass alebo doprava bez skipassu) je platný 1 deň.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov