Netradičné spojenie na nábreží Dunaja

Počuli ste už o spojení posilňovacích cvikov, Tae Bo variácií, strečingu a tanca? Jeho najväčšou výhodou je asi jeho spontánnosť, dynamickosť a riadna dávka zábavy. Raz skúsite a zaručene budete chcieť prísť aj na ďalšiu hodinu. Ste zvedaví ako prebieha hodina Danceboxu v Riverpark Dance School na nábreží Dunaja? V nasledujúcich riadkov sa dozviete viac priamo od samotnej zakladateľky a lektorky Simony Milkovej.

Tae Bo zložka vám v Danceboxe zaručí vyformovanie postavy, spevnenie svalstva a prípadný úbytok na váhe. Tanečná zložka hodinu obohacuje a je zárukou, že budete odchádzať plní pozitívnej energie a s úsmevom na tvári.  Najväčším benefitom je práve vyvážená kombinácia tanca, zábavy, posilňovania, cardio cvičenia či pohybov vychádzajúcich z rôznych bojových umení. Je to tá najpríjemnejšia forma ako sa dostať do kondície, posilniť svoje zdravie a zlepšiť fyzický stav.



Hodiny sú zamerané hlavne na zlepšenie kondície pre širokú verejnosť, ale sú vhodné aj ako tanečná predpríprava, či kondičný doplnok pre tanečníkov a športovcov. Dance Box sa však necvičí v choreografiách. Jednotlivé kopy, údery, ich kombinácie a opakovania sa cvičia v náhodnom poradí. Je teda ideálny aj pre ľudí, ktorí sa neradi učia presne zadefinované choreografie.



Začína sa rozohriatím svalstva a následne pokračuje ľahkým strečingom. Prostredníctvom jednoduchých tanečných pohybov sa tempo pomaly zvyšuje. Tanečné pohyby sa striedajú s rôznymi variáciami kopov a úderov. Na záver hodiny sa zameriame na posilňovanie rôznych častí tela. Hodina sa končí opäť strečingom a krátkym relaxom, ktorý viditeľne zlepšuje ohybnosť, koordináciu, stabilitu či držanie tela.



-->
Uvoľnená atmosféra, žiadny strach z choreografií, dobrá hudba, skvelá nálada a samozrejme veľkou výhodou Dance Boxu je, že táto hodina je veľmi dynamická a živá. Nie je čas sledovať čas. Zabudnete na starosti a vyčistíte si myseľ. I keď prídete na hodinu s úmyslom chudnúť, prípadne zlepšiť si kondíciu, odchádzate aj s pridanou hodnotou, a to so skvelou náladou. 

Vyskúšajte nielen dancebox, ale aj iný tanečný štýl v Riverpark Dance School prostredníctvom súťaže, ktorú sme pre Vás pripravili. Ak do 1. februára pošlete správnu odpoveď na otázku, ako sa volá lektorka danceboxu na adresu: redakcia@lifefashionfood.net hráte o 3x3 vstupové permanentky do RDS. 

Foto: Riverpark Dance school
Text a video: autor 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov