Nasledujte nás do Bachledky

Milujete zimu, sneh a lyžovanie rovnako ako my v redakcii? Lyžiarske tredisko Bachledka Ski & Sun, ktoré sme koncom minulého roka navštívili vám ponúka možnosti lyžovať od rána do večera, od svitu do mrku či od spustenia vlekov až dokým nezastanú. Zoberte si teda seba, lyže či snowboard a svoj voľný čas a strávte ho v kruhu svojich priateľov a známych v krásnom prostredí zasnežených svahov v Ždiari.





Do lyžiarskeho strediska Bachledka Ski & Sun sa dostanete autom z Bachledovej doliny, kde sa nachádza aj veľké záchytné parkovisko a hlavný vstup, ale pokojne si po svoje zážitky môžete prísť aj autobusmi z Popradu, ktoré premávajú podľa platného cestovného poriadku na trasách Poprad – Ždiar, Poprad – Bachledová a Poprad – Jezersko. Cesta z Bratislavy trvá približne štyri hodiny z Košíc sa sem dostane za necelé dve.


V stredisku sú k dispozícii zjazdovky s rôznou obtiažnosťou od ľahkej až po ťažkú, dve sedačkové lanovky a niekoľko lyžiarskych vlekov. Pre začiatočníkov je vyhradený detský park s dvomi posuvnými pásmi a kolotočom. Bežkári ocenia upravované trate s celkovou dĺžkou 20 km. Súčasťou strediska je tiež lyžiarska a snowboardová škola, požičovňa, reštaurácia a bufety. K atrakciám patrí bobová dráha, snowtubing a snowrafting.


Stredisko je od zimnej sezóny 2015/16 členom skupiny TatrySki, čo lyžiarom umožňuje lyžovať až na 40 km zjazdoviek v deviatich lyžiarskych strediskách na Slovensku a v Poľsku pri zakúpenom skipase minimálne na 2 dni. No a ak vás lyžovačka unaví predčasne, tak môžete preskúmať okolie – a to rovno z výšky vrcholkov stromov.  Chodník v korunách stromov je skvelou atrakciou, ktorá vám poskytne neskutočné výhľady.


1234 metrov dlhý náučný chodník s miernym stúpaním v korunách stromov návštevníkov pohodlne a bezpečne zavedie zo zeme až do úrovne 24 metrov priamo ku korunám stromov. Na dosah ruky budú mať kmene a vrcholce stromov zmiešaného lesa. Celodrevená konštrukcia chodníka je šetrne osadená v lesnom poraste tak, aby svojou existenciou nenarúšala ekosystém lesa a zároveň návštevníkom ponúkala pocit bezprostredného dotyku s jedinečnou časťou prírody.




Chodník špirálovito stúpa na vežu do výšky 32 metrov, kde sa nachádza 360° vyhliadková podesta priamo na hranici národných parkov PIENAPu a TANAPu s dych berúcimi výhľadmi na Belianske Tatry, pieninské Tri koruny a nenarušenú krajinu Zamaguria. Cesta smerom dole nebude nuda ani náhodou. Z vyhliadkovej podesty sa dole zveziete najdlhším suchým toboganom na Slovensku o dĺžke 67 metrov. Počas Vašej cesty po chodníku sa môžete zastaviť na troch adrenalínových zákutiach.








Nielen deti si tu môžu vyskúšať udržanie rovnováhy v priehľade, ktorý pod sebou odhaľuje zdanlivo nebezpečnú priepasť. Všetky atrakcie sú samozrejme maximálne zabezpečené. Na ceste chodníkom Vás čakajú edukačné zastávky, ktoré Vás oboznámia s miestnou faunou a flórou. V strede panoramatickej terasy vyhliadkovej veže je umiestnená pochôzna sieť. Pohľad nadol z 32 metrovej výšky je len pre tých odvážnejších. Sieť ma vysokú nosnosť a prechod po nej je bezpečný aj pre poriadnych chlapov.







Kompletné informácie o lyžiarskom stredisku nájdete na ich oficiálnej stránke http://bachledka.sk/ a o chodníku korunami stromov na stránke http://chodnikkorunamistromov.sk/
-->

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov