Twerk on High Heels je tanec pre pocit!



Twerking vznikol minimálne pred 20timi rokmi v New Orleanse, zrejme z hip hopu. V dnešnej dobe sa zvyšuje počet hip hopových a RnB umelcov, ktorí ho masívne podporili prostredníctvom videoklipov, čím oň ovplyvnili vlnu záujmu. Ide o sexy tanec s vaším pozadím, ktorý sa riadi heslom, čím väčší zadok, tým lepší „twerk.“




Jeho princípom je pohyb bokov hore – dole v podrepe a pohyb panvy na strany. Ak sa chcete stať dobrou tanečničkou spomínaného štýlu, musíte mať svaly pevné ako oceľ a pod neustálou kontrolou, aby ste nespadli. Zaťažená je najmä zadná časť tela, vďaka čomu však dosiahnete vyformovanú a pevnú postavu v oblasti nôh a zadku.

Keďže je tu pre ženy, tak je presne taký ako to máme radi! Mierne komplikovane a honosnejšie, a tým myslím na vysokých topánkach, ktoré nám to síce neuĺahčujú ale zvýraznia našu ženskosť a dravosť.  Keď prestanete myslieť a necháte do seba vstúpiť hudbu vyjadrenú ženským tancom, twerkom tak zažijete seba i svoju ženskú podstatu.



Telu dáte zabrať hlavne držaním rôznych twerk pozícii či už v kolenách, kedy zamakajú stehná a zadok alebo si na svoje prídu aj tie, ktoré chcú popracovať na rukách – veľa twerk pozícií je práve v polohe, kedy sú zaťažené ruky.

K tréningu patrí aj poriadny stretching či pred po ,ale aj počas tréningu, kedy sa v choreografiách objavujú rôzne tanečné prvky napomáhajúce rozsahu nášho tela. Teší sa na Vás zakladateľka Twerku na Slovensku Simona Horváthová od 2. marca každý piatok o 20:20 v Riverpark Dance School.

Vyskúšajte Twerk vo vysokých topánkach v Riverpark Dance School prostredníctvom súťaže, ktorú sme pre Vás pripravili. Ak do 27. februára pošlete správnu odpoveď na otázku, kde vznikol twerk na adresu: redakcia@lifefashionfood.net hráte o 1 dvojmesačný kurz Twerk on High Heels v Riverpark Dance School. Viac informácií nájdete na stránke www.tancuj.sk

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov