Vinyl Molekuly zvuku pokrstil maestro Lasica

Desmoďácky prvý vinyl, platinová platňa a vzácny krstný otec! Tak vyzeral krst skupiny Desmod v bratislavskej Design Factory. Album „Molekuly zvuku“ a jeho vinylovú podobu polial bublinkami Milan Lasica. Nový hudobný počin nitrianskej kapely má od vydania veľký úspech, Kuly a spol si za predaj prevzali platinovú platňu. Hit „Nevrav mi aký som“ a ďalšie skladby z nového albumu zahrá kapela na DESMOD MOLEKULY ZVUKU TOUR 2018. Pre veľký záujem pridala koncerty v Nitre, v Bratislave a v Trenčíne! Skupina Desmod krstila album po dlhých šiestich rokoch a tak si dopriala hneď niekoľko prekvapení! Naživo odpálila štyri skladby, vrátane hitu „Nevrav mi aký som“ a novinky „Vŕba“. Album „Molekuly zvuku“ vydali Desmod po prvýkrát vo forme vinylu a za krstného otca si vybrali Milana Lasicu. 



„V poslednom čase sa nám s pánom Lasicom križovali cesty, v televízii a na akciách. Stretli sme sa na deviatich vystúpeniach v Manéži Bolka Polívku, on tam bol hosť a my sme tam spievali. S malou dušičkou sme sa ho opýtali a pán Lasica súhlasil,“ prezradil Mário Kuly Kollár, líder skupiny Desmod: Maestro Lasica text pre skupinu Desmod zatiaľ nenapísal, ale vraj im venoval zbierku svojich básní. „Vinyl je úžasná vec, ja si na to samozrejme dobre pamätám, ja si dokonca pamätám aj šelakové platne. Je to pekný darček, nikto to nebude kupovať, ale darček je to krásny,“ s úsmevom povedal Milan Lasica. Za predaj albumu si Desmod z rúk Mariána Šokyho z firmy Spinaker prevzali platinové platne, ktorými odmenili aj celý tvorivý tím a manažérov kapely. Šiesty radový album Desmodu si vyžiadali fanúšikovia. „Molekuly zvuku“ obsahujú 11 skladieb, vrátane duetu s českou skupinou Jelen. Na albume sa podieľali všetci členovia skupiny. Texty písal Kuly spolu s producentom Martinom Cibulkom. 

„Kapela sa musí posúvať, pretože inak by sme boli stále rovnakí. Niektoré piesne sú trochu návratom k starším veciam, dynamikou, kadenciou, melodikou. Ale posúvame sa hlavne vo zvuku, máme klávesáka, ktorý prináša nové zvuky. Svet sa hýbe, vznikajú nové kapely vo svete a my chceme byť zaujímaví pre nášho poslucháča,“ tvrdí Mário Kuly Kollár, spevák skupiny Desmod „Na albume mi chalani dali dosť veľký priestor, čomu sa veľmi teším. Nechali mi skoro voľnú ruku, aby som prispel niečím novým, dravým pre mladú generáciu, tak som sa snažil dostať zo seba maximum,“ povedal Martin Cibulka. Album má súčasný zvuk, povestnú melodiku, chytľavé texty a okrem dynamických piesní je tam aj typická balada.  „Myslím si, že tento album je zmes rocku a elektroniky. Už to nie je len veľa gitár, bicie a basa. To je síce rockový základ a my sme teraz pribalili aj elektroniku. Po prvýkrát sme spolupracovali s externým textárom Vladom Krausom, ktorý napísal pesničky „Čierna skrinka“ a baladu „Vŕba,“ vysvetlil Kuly.

„Za posledné štyri roky sme vydali dve výberovky. „Výberovku“ s najväčšími hitmi a „Javorový album“ s akustickými verziami našich skladieb a s hosťami ako Marta Jandová, Ivan Tásler, Jiří Stivín, Miro Šmajda či Marie Rottrová. Každý z týchto umelcov nás niečím obohatil, sú to ľudia, s ktorými sme vždy chceli spolupracovať. Počas toho obdobia sme zbierali pesničky a pracovali na nich, kým sme neboli spokojní,“ dodal gitarista Richard Synčák. Nové skladby predstaví Desmod na DESMOD MOLEKULY ZVUKU TOUR 2018.  Desmod hrá v zložení Mário „Kuly“ Kollár - spev, Dušan Minka - basová gitara, Rišo Synčák - gitara, Rasťo Toman - gitara, Ján Škorec - bicie a Martin Cibulka – klávesy. „Ozývali sa nám fanúšikovia, že prečo sme na turné vynechali niektoré mestá. Tak sme sa rozhodli pridať koncerty v Bratislave, v domovskej Nitre a v Trenčíne. Pasuje nám to aj číselne. Tretí mesiac, tri koncerty a dátumy 3, 13 a 23. Tešíme sa na koncerty, prinesieme aj vinylovú platňu, odznaky a tričká,“ neskrýva radosť Kuly.

Vstupenky na DESMOD MOLEKULY ZVUKU TOUR 2018 si môžete kúpiť v sieti Ticketportal,  https://www.ticketportal.sk/Event/DESMOD_MOLEKULY_ZVUKU_TOUR_2018 Všetky informácie nájdete na http://www.desmod.skhttps://www.facebook.com/desmod.sk/?fref=ts

DESMOD MOLEKULY ZVUKU TOUR 2018

03.3. 2018 PKO Nitra
13.3. 2018 MMC Bratislava
23.3. 2018 Piano Club Trenčín

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov