Tento týždeň bude horúco: príďte sa schladiť


Neviete, kam tento týždeň ujdete pred avizovaným teplom? Na Draždiaku organizujú ranný paddlebording, ak stihnete vrátiť dosku do 10-tej, bude Vás to stáť iba 5 eur. Príďte si vychutnať atmosféru ranného jazera.



Hneď ráno urobíte niečo pre seba a svoje telo a potom máte celý deň pred sebou. V ranných hodinách je navyše málo ľudí vo vode a aj celkovo na jazere, čiže máte relatívny pokoj. Možnosť rezervácie paddleboard je na 8:00 alebo na 9:00. Akciová cena 5 eur platí na požičania, ktoré stihnete skončiť pred 10:00.

Paddleboard je dlhšia než klasická surfová doska. Meria medzi 2,80 až 3,50 metra, podľa váhy jazdca a typu vody, na ktorej chce surfovať. Veslo by malo byť vyššie vždy o 20 až 30 centimetrov než jazdec. Tiež sa používajú nafukovacie paddleboardy, najmä na mori a jazerách, ale aj na riekach, kde je viac vody a nehrozí poškodenie o kamene.  Prepadlo mu mnoho športovcov, ktorí ho využívajú najmä na kondičnú prípravu (napríklad cyklista Alberto Contador). 

Čoraz populárnejší sa paddleboarding stáva aj na Slovensku. Nie je vôbec ťažký, základ je udržať stabilitu v stoji. Na boarde sa stojí zhruba v strede v miernom podrepe, s nohami rozkročenými na šírku ramien. Používa sa dlhé jednolistové veslo, ktorým sa najprv pritiahne špička paddleboardu a potom zaberie.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov