Zahrejte sa tancom

Sychravé a krátke jesenné dni sa nemusia negatívne odraziť na vašej figúre. Okrem dodržiavania správneho jedálnička stavte na pohyb v podobe tanca v Riverpark Dance School na nábreží Dunaja a zbavíte sa kilogramov, ktoré sa na vás doteraz nalepili, nadopujete si imunitu, rozjasní sa vám pleť a únava nebude mať u vás šancu. My sme pre vás tentokrát vyskúšali dve jesenné novinky: Heels choreo a Samba.



Samba je tanec pochádzajúci z Brazílie, ktorý sa objavil v Európe v prvej polovici 20-tych rokov . Pre tento tanec je typický tzv. sambový pohup a pohyby panvou. V súčasnosti existuje veľmi veľa verzií samby, ktoré sa líšia rytmom, tempom a náladou. Táto novinka v Riverpark Dance School je pod vedením skúsenej lektorky Dee, ktorá vám každý štvrtok večer ukáže ako nielen správne vrtieť bokmi, ale predovšetkým získať pri tanci potrebné sebavedomie.


Na hodinu samby Vám odporúčame prísť bosý alebo v proti-šmykových ponožkách, aby ste sa na baletnej podlahe veľmi nekĺzali. V úvode sa naučíte zakladný krok, ktorý sa počas celej hodiny bude opakovať a zapojí sa aj do finálnej choreografie. Tempo hodiny je naozaj rýchle, takže sa vôbec nemusíte obávať, že by ste sa počas 60 minút nezapotili. Dee vám trpezlivo vysvetlí ako sa do rytmovej brazilskej samby dostanete, ale my Vám určite odporúčame pravidelnú návštevu štvrtkových hodín samby.

Ďalšou z možností tanečného vyžitia, ktorú Vám Riverpark Dance School ponúka je tanec na podpätkoch alebo tzv. Heels choreo. Tanečné kreácie zrazu získajú pôvab a gráciu a sexepíl z Vás bude doslova vyžarovať. Počas hodinovej otvorenej lekcie Vás choreografka Paulína naučí, ako byť sebavedomá a sexy aj počas tanca. Objavíte v sebe divu a budete mať chuť tancovať na podpätkoch stále.




Avšak, aby ste vyzerali pri tanci ako diva, nezabudnite na niekoľko základných pravidiel. Predtým ako začnete tancovať sa najprv venujte strečingu. Dôležité je sústrediť sa pri tanci na stred tela, postavu držať spriamenú, stiahnuť brucho a zadok. Pri Heels Choreo  budete vačšinu času využívať boky, na ktoré sa klade dôraz pri celej choreografií. No a na záver, nezabudnite byť zrelaxovaná a celý tanec si jednoducho užívať.



Samba aj Heels choreo sa nachádzajú v ponuke Riverpark Dance School, kde pod jednou strechou nájdete množstvo tanečných štýlov a cvičení. Či už ste bez akejkoľvek tanečnej skúsenosti alebo patríte k profesionálnym tanečníkom, z ich bohatej ponuky kurzov a otvorených hodín si určite vyberiete. Popri tancovaní sa môžete osviežiť v tanečnom bare alebo tiež využiť bezplatnú možnosť parkovania. Pre viac informácií navštívte ich oficiálnu stránku http://www.riverparkdanceschool.sk.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov