Skladby venované najbližším

Najúspešnejšia česká speváčka Lucie Bílá pripravuje veľkolepý návrat do slovenskej metropoly. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu uvedie vo štvrtok 22. novembra galakoncert, na ktorom zaznejú jej najznámejšie hity, nestarnúce muzikálové melódie a klasiky blížiacich sa vianočných sviatkov, ale aj dve úplné novinky, ktoré vyjdú na albume až v roku 2019.



"Tento rok som sa rozhodla, že to nebude len popový koncert, ale že predstavím svoj najmilší repertoár, a to vianočný. Počas Vianoc sa zo mňa stáva dieťa, asi ako z každého z nás, to obdobie mám veľmi rada. Keby som mohla, tak vianočné pesničky spievam celý rok," priznala Lucie Bílá v úvode stredajšieho stretnutia s médiami v jednom z bratislavských hotelov. 

"Budem mať nádherný repertoár. Skladali sme ho spolu s mojím dlhoročným spolupracovníkom Petrom Maláskom. Zaradím doň aj pár piesní z nového albumu, ktorý vyjde až na budúci rok. Jednu z nich som naspievala pre môjho syna, druhú pre maminku. Sú to veľmi citlivé a emotívne veci, také poklady, ktoré vznikli v bratislavskom štúdiu s producentom Martinom Šrámkom a prvýkrát na verejnosti ich budem spievať práve na tomto koncerte," prezradila.

Veľký orchester, hostia aj unikátne holografické vizuály

20-násobnú zlatú slávicu bude na pódiu sprevádzať rokmi osvedčená zostava hudobníkov okolo klaviristu Petra Maláska a 40-členný symfonický orchester. "Petr Malásek je môj dlhoročný spolupracovník, on so mnou nahrával už pesničku Neposlušné tenisky, takže je so mnou skutočne od doby kamennej, je to človek, ktorý snáď ako jediný môže pripraviť repertoár môjho koncertu aj bezo mňa," priznala 52-ročná speváčka.

Do Bratislavy plánuje priniesť nemenej pôsobivú šou ako v roku 2016 počas osláv veľkého životného jubilea s názvom Fifty Fifty. Aj preto je do príprav tohto vianočného koncertu zapojených omnoho viac ľudí ako obyčajne. "Jedná sa o veľký priestor, veľkú produkciu a výnimočný koncert, tak sme tomu všetko prispôsobili. Každý rok vystupujeme na vianočných koncertoch v kostoloch, ale v športovej hale to chce iné poradie a ešte k tomu to trocha oživiť," prezradila na tlačovej konferencii.


Novinkou bude tento rok okrem pridania vianočných skladieb najmä vizuálna stránka koncertu, ktorá opäť posunie latku produkcie popových šou na Slovensku a v Česku o kus vyššie. Veľkoplošné obrazovky s projekciou a špičková svetelná šou sú samozrejmosťou, fanúšikovia však zažijú aj unikátne využitie najnovších technológií vytvárajúcich holografické efekty. Viac o tom prezradil Rudo Tuček, ktorý koncert spolu so svojim tímom pripravuje po technickej stránke.

"Už dávnejšie som si všimol, že Lucka má okolo seba krásnu auru a vyžaruje nádhernú energiu. Rozmýšľali sme preto, ako ju ešte posilniť a chceli by sme to vyjadriť aj obrazovo, na čo sme našli celkom novú technológiu. Po prvý raz bude na Slovensku použitá obrovská holografická projekcia, vďaka ktorej vieme vyjadriť tú energiu a všetky tie zázraky, ktoré sa budú diať na pódiu, v 3D. Okrem toho použijeme obrovské obrazovky s vysokým rozlíšením, na projekciách už pracujú naši grafici. A štandardne nebudú chýbať špičkové svetlá a zvukový systém," uviedol známy dídžej a majiteľ klubu Ministry of Fun v Banskej Bystrici, ktorý je jedným z najlepších a najmodernejších koncertných priestorov na Slovensku.

Lucie Bílá: Mojou prácou je rozdávať lásku

Oživením bude určite aj jeden z hostí, spevák skupiny Arakain Jan Toužimský, ten však na koncertoch Lucie Bílej nie je žiadnou novinkou, nechýbal ani na spomínanej štadiónovej šou k speváčkinej päťdesiatke. "Ja na hostí moc nie som, pretože sa nerada delím, ale toto je hosť, ktorý ku mne patrí. S Arakainom koncertujem už veľa rokov, sú to moji priatelia a s Janom sa cítim na javisku neskutočne dobre, len teraz sme prežili nádherné leto na festivaloch... Ja vždy hovorím, že Jan ma berie do hluku a do rámusu s tým metalom a ja ho zas beriem do ticha. Teraz už so mnou bude hrať na Vianoce po štvrtý raz, tak nejako k sebe už patríme."

"A na symfonický orchester sa teším tiež, pretože keď je niečo veľké, tak to pekne znie," podotkla Bílá, ktorá koncert opäť rozšíri aj o charitatívny rozmer. Tentoraz na ňom bude predávať prívesky s anjelikmi. "Láska, to je moja práca. Chodiť medzi ľudí a rozdávať lásku, pre toto som sa narodila. Preto som premýšľala, čo okrem samotného koncertu ešte vymyslím a toto ku mne prišlo úplne prirodzene. Nielenže ma tie ručné práce bavia, som nimi doslova posadnutá, ale tým, že sa takto hrám, dokonca aj pomáham. Teraz by som z vyzbieraných peňazí chcela kúpiť ďalší invalidný vozík. Kam presne peniaze poputujú, budem ľudí vopred informovať," uviedla speváčka.

Záznam z galakoncertu by sa počas vianočných sviatkov mal objaviť aj na televíznych obrazovkách. "Záujem o záznam z koncertu prejavili viaceré slovenské televízie, my si vyberieme tú najlepšiu a nakrútime to. Preto robíme ten koncert s takým predstihom, chceli by sme to totiž stihnúť postrihať, aby sa na Vianoce mohol už vysielať," uzavrela Bílá.

Lístky sú v predaji prostredníctom siete Predpredaj: 
https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/galakoncert-lucie-bila/

Pripravili sme pre Vás súťaž o 2 lístky na koncert Lucie Bílej. Do 13. novembra pošlite správnu odpoveď na otázku, kedy sa koná jej bratislavský koncert na redakcia@lifefashionfood.net. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov