Štýlová, farebná a plná prekvapení

Dlhodobo jeden z najpredávanejších modelov značky ŠKODA na slovenskom trhu v  modelovom roku 2019 zaujme motoristov nielen novým dizajnom, ale aj novou technikou. Živé a úsporné motory so zdvihovým objemom 1,0 l zvýrazňujú sofistikovaný charakter vozidla, rovnako ako pokročilé asistenčné systémy. Len niekoľko týždňov po spustení sériovej výroby sa modernizovaný hatchback a kombi v týchto dňoch dostávajú aj do showroomov autorizovaných predajcov značky ŠKODA na Slovensku. Cena toho obľúbeného automobilu, teraz s rozšírenou štandardnou výbavou, sa začína na sume 9 440 eur.





Nový, modernejší vzhľad

Úprava dizjanu sa najviac prejavuje na prednej a zadnej časti automobilu a dodáva vozidlu moderný dynamický vzhľad, ktorý dotvárajú aj po novom tvarované hlavné a hmlové svetlomety. Výrazne prepracovaná je aj maska chladiča. Prvýkrát sú v modelovom rade FABIA použité účinné LED predné svetlomety a zadné skupinové svetlá. Nová je aj ponuka kolies z ľahkých zliatin, ktorá pre hatchback premiérovo zahŕňa aj voliteľné kolesá s priemerom 18 palcov. Vo vnútri bol upravený dizajn prístrojového panelu, zmenený vzhľad dekoračných prvkov na prístrojovej doske a nové sú aj dvojfarebné vzory poťahových látok čalúnenia sedadiel.

Úsporné trojvalcové motory

Modernizovaný automobil ŠKODA FABIA môže poháňať jedna zo 4 pohonných jednotiek s objemom 1,0 l. Motory MPI s nepriamym vstrekovaním paliva poskytujú výkon 44 kW (60 k) alebo 55 kW (75 k). Preplňované motory TSI s priamym vstrekovaním dosahujú výkon až 70 kW (95 k), resp. 81 kW (110 k). Oba motory TSI majú po novom filtre pevných častíc.

Výbava bohatšia, než kedykoľvek predtým

Cena modelu ŠKODA FABIA s motorom 1.0 MPI 44 kW (60 k) s výbavou ACTIVE sa začína na sume 9 440 eur ; cena modelu ŠKODA FABIA COMBI s motorom 1.0 MPI 55 kW (75 k) s rovnakou výbavou sa začína na sume 10 840 eur. Oproti doterajšiemu vyhotoveniu je štandardná výbava obohatená o manuálnu klimatizáciu, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, elektrické ovládanie predných okien a vonkajších spätných zrkadiel, ktoré sú po novom vo farbe karosérie spolu s kľučkami dverí a ďalšie užitočné prvky. Napríklad vozidlá s výkonom 81 kW sú štandardne vybavené rezervným kolesom.

V prostrednom stupni výbavy AMBITION pribudli kolesá z ľahkých zliatin, malý kožený paket, multifunkčný volant, plne grafický displej palubného počítača MAXI-Dot, ale aj výškovo nastaviteľné obe predné sedlá a ďalšia zaujímavá výbava. Modernizované automobily ŠKODA FABIA s výbavou AMBITION stoja len o 700 eur viac. Najvyššia úroveň STYLE dostala navyše tempomat, disky 16“ z ľahkých zliatin, parkovacie senzory, automatickú klimatizáciu Climatronic, ako aj rádio Swing+, ktoré v sebe zahŕňa audio systém ŠKODA Surround, Bluetooth a SmartLink+ a ďalšie zaujímavé prvky. Zákazník tak za 1 100 eur získa ešte bohatšiu výbavu, ako tomu bolo predtým.

Extra zvýhodnenie až 1 340 eur

Slovenskí motoristi si môžu vybrať aj verziu ŠKODA FABIA EXTRA s rozšírenou základnou výbavou s akciovým zvýhodnením až vo výške 1 340 eur. Hatchback ŠKODA FABIA EXTRA s motorom 1.0 MPI 44 kW (60 k) je tak dostupný za akciovú cenu 9 990 eur a s motorom 1.0 MPI 55 kW (75 k) za akciovú cenu 10 390 eur. Akciová cena modelu ŠKODA FABIA COMBI EXTRA s motorom 1.0 MPI 55 kW (75 k) je vo výške 10 990 eur. Základná výbava modelov extra je rozšírená napríklad o automatickú klimatizáciu CLIMATRONIC so senzorom vlhkosti, disky MATONE z ľahkej zliatiny, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, parkovacie senzory vzadu, svetelný senzor EASY LIGHT ASSIST, tónované sklá SUNSET od B stĺpika a o mnohé ďalšie prvky výbavy.

Vyznávačov dynamického štýlu zaujme modernizovaná, športovo ladená verzia ŠKODA FABIA MONTE CARLO. Cena modelu vo verzii hatchback a motorom 1,0 MPI 55 kW (75 k) sa začína na sume 12 890 eur a vo verzii ŠKODA FABIA MONTE CARLO COMBI s rovnakou motorizáciou na sume 13 490 eur.

7 –stupňovú automatickú prevodovku je možné získať s motorom 1,0 TSI 81 kW (110 k) za príplatok 1 500 eur vo verziách hatchback, ako aj combi pri modeloch ŠKODA FABIA s vyšším výbavovým stupňom, ako aj pri ŠKODA FABIA EXTRA, či pri športovej verzii ŠKODA FABIA MONTE CARLO.

Výbava z vyšších tried

Rozšírením ponuky asistenčných systémov prináša značka ŠKODA modernú techniku z vozidiel vyšších tried do segmentu malých automobilov, dostupných širokej skupine zákazníkov. Po novom je k dispozícii Asistent stráženia mŕtveho uhla (Blind Spot Detection), ktorý pri jazde po viacprúdových komunikáciách upozorňuje vodiča na prítomnosť vozidiel v mŕtvom uhle alebo na rýchlo sa približujúce vozidlo zozadu. Asistent vyparkovania (Rear Traffic Alert) monitoruje, čo sa deje za vozidlom a varuje pred kolíziou pri cúvaní. Ďalšou novou dostupnou funkciou je Asistent diaľkových svetiel (Auto Light Assist), ktorý automaticky prepína z diaľkových na stretávacie svetlá, len čo systém detekuje protiidúci automobil. Uľahčuje vodičovi jazdu v noci bez toho, aby hrozilo oslnenie ostatných účastníkov cestnej premávky. Infotainment systém Swing teraz ponúka 6,5-palcový farebný dotykový displej a tiež umožňuje vodičom využívať celú škálu mobilných online služieb ŠKODA Connect. S navigačným systémom sa ponúka užitočná služba Online Traffic Information s informáciami o dopravnej situácii v reálnom čase. Na druhej strane inovatívna technológia SmartLink+ umožňuje zrkadliť funkcie mobilného zariadenia na obrazovke infotainmentu, alebo využívať telemetrické dáta prostredníctvom aplikácie mobilného telefónu. Pre značku typické praktické detaily navrhnuté v duchu filozofie Simply Clever odlišujú aj naďalej model FABIA od ostatných malých vozidiel na trhu. Škrabka na ľad, ktorá je vždy po ruke vo veku palivovej nádrže, umožní meranie hĺbky dezénu pneumatík. ŠKODA FABIA môže byť tiež vybavená USB slotmi pre elektronické zariadenia cestujúcich na zadných sedadlách. Paket Simply Clever ponúka okrem obojstranného koberca v batožinovom priestore aj LED svietidlo. Model FABIA v modernizovanej podobe je dobre pripravený na ďalšie roky svojho úspešného životného cyklu na slovenskom trhu.

Kompletný cenník modelového radu FABIA, vrátane prvkov mimoriadnej výbavy a online konfigurátora, bude zákazníkom k dispozícii už začiatkom septembra na: http://www.skoda-auto.sk/modely/fabia/fabia. Podrobnejšie informácie o modernizácii modelového radu FABIA poskytnú autorizovaní obchodní partneri značky ŠKODA na Slovensku.

Nová ŠKODA FABIA poteší aj prváčikov

Vďaka novému modelu ŠKODA FABIA si v prvý školský deň takmer 53 000 prvákov z viac ako 1 800 štátnych základných škôl nájde na svojej lavici sadu pestrých pasteliek spolu s rozvrhom hodín a obrázkom na vyfarbenie. Keď deti obrázok vyfarbia, môžu ho spolu s rodičmi odovzdať u ktoréhokoľvek autorizovaného predajcu značky ŠKODA. Ako odmenu dostanú  veselú omaľovanku. Zároveň sa celá rodina môže zapojiť do súťaže o 5 x  automobil značky ŠKODA na víkend, samozrejme aj s plnou nádržou. Zoznam autorizovaných predajcov značky ŠKODA, ako aj podrobné podmienky súťaže nájdete na webovej stránke www.skoda-auto.sk.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov