Zútulnite svoj domov


Zima je ideálnym obdobím na vyčarovanie útulnej atmosféry v každom domove alebo kancelárii. Netreba k tomu veľa: stačí dobrý film alebo kniha, varené vínko a dokonalo hrejivá atmosféra. A tú, práve vytvoríte krásnym a útulnym otvoreným krbom (živý, reálny oheň priamo v miestnosti), ktorý bol donedávna spájaný s napojením na komín, s pracným uskladnením dreva, s nutným zbavovaním sa popola, zvýšenou prašnosťou v interiéri a s dôsledným čistením komínových častí.



Pri biokrboch, ktoré vám dnes predstavíme však nepotrebujete komín, drevo, nemáte starosti s dymom, nevznikajú Vám žiadne škodlivé splodiny, nemusíte sa starať o padajúce iskry, sadze, ani o špinu. Biokrby sú bezkomínové krby spaľujúce bioalkohol. Keďže pri horení nepotrebujú komín, môžu sa používať aj v byte. Pre svoju univerzálnosť a výnimočný dizajn sa s obľubou používajú aj v takých objektoch, ako sú napr. hotely, reštaurácie, kaviarne, či kancelárie.


Ako to vlastne celé funguje? Každý biokrb má v sebe zabudovaný horák, do ktorého sa nalieva bioalkohol. Bioalkohol slúži ako palivo, vďaka ktorému biokrb horí. Väčšina horákov má v sebe reguláciu, takže je možné regulovať výšku plameňa. Jeden liter bioalkoholu horí 3 až 8 hodín, v závislosti od typu a nastavenia horáka. Výkon biokrbov je od 1 kW až po 4 kW, čo postačuje na preteplenie jednej až dvoch miestností.


Nemusíte se obávať splodín z horenia, protože výsledkom horenia bioalkoholu je len kysličník uhličitý (CO2) a voda (H2O), čiže presne to, čo vydychuje aj človek. iokrb je preto ideálne riešenie, ktoré je lacné, šetrí životné prostredie a dáva nám slobodu ohľadom rozhodovania sa. Musíte si však uvedomiť, že biokrb nie je hlavným zdrojom tepla a slúži predovšetkým ako dekorácia do miestnosti. Biokrb horí skutočným ohňom, no v porovnaní s klasickým kozubom mu chýba atmosféra praskajúceho dreva v ohni.



V e-shope Lacné-biokrby nájdete pestrú ponuku závesných, voľnestojacich či zabudovateľných biokrbov. Biokrb si dokážete vybrať podľa dizajnu, možnosti umiestnenia, alebo vyžadovaného tepelného výkonu. Zaujímavé sú najmä patinované biokrby, ktoré nájdete v rôznych farebných prevedeniach. Ak by Vám náhodou žiadny z nami ponúkaných biokrbov nevyhovoval, vedia Vám podľa Vašich požiadaviek zabezpečiť výrobu biokrbu na mieru.

V spolupráci s e-shopom Lacné-biokrby sme pre Vás pripravili súťaž. Do 14. decembra správne odpovedajte na otázku: ako fungujú biokrby na adresu redakcia@lifefashionfood.net. Viac informácií o kompletnej ponuke produktov nájdete na ich oficiálnej stránke https://www.lacne-biokrby.sk/. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov