Odštartujte január na lyžiach


Kto by nemal rád toto stredisko? Necelé 2 hodiny cesty z hlavného mesta vám postačia pre víkendovú lyžovačku, ako sa patrí. Stuhleck je už roky jedným zo slovenských rajov lyžiarov, ktorí vyhľadávajú kvalitnú lyžovačku na dosah. Lyžiarska sezóna v stredisku Semmering - Stuhleck začína už na začiatku novembra a lyžovačku na 24 kilometroch zasnežených zjazdoviek si užijete až do konca marca. 12 vlekov a sedačkových lanoviek v nadmorskej výške 1783 m.n.m ponúka atraktívnu scenériu horského údolia nielen pre zjazdových lyžiarov, ale aj bežcov na lyžiach.






Vedeli ste, že Stuhleck bol prvý kopec, na ktorý v roku 1891 vystúpili na lyžiach? Vďaka tomu sa región okolo Semmeringu stal jedným z prvých stredísk zimných športov v Rakúsku. Stuhleck pri obci Spital am Semmering je so svojimi 1.783 m najvyšší vrch na východnom okraji Álp a najväčšie lyžiarske stredisko na východe Rakúska. Región Spital am Semmering – Stuhleck je ideálnym miestom pre milovníkov lyžovania, snehu a zimy. Ponúka komfortné 4 a 6-miestne sedačkové lanovky a jazdu na viac ako 20 km zjazdoviek. Všetky svahy na Stuhlecku sú naviac vybavené najmodernejšími zasnežovacími zariadeniami.


Rakúsko je známe aj svojou láskou k jedlu a inak tomu nie je ani v lyžiarskych strediskách. Počas obednej prestávky využite čas a zájdite do tradičnej horskej chatky, kde si môžete pochutnať na tradičných regionálnych pochúťkach, ale aj skvelých hamburgeroch. Príjemným spestrením Vašej lyžovačky môže byť aj výhľad z panoramatickej reštaurácie W11. Neúnavní lyžiari si môžu deň na lyžiach predĺžiť až do neskorých večerných hodín na osvetlenom svahu Slnečného vleku. Do nočnej zjazdovky je zakomponovaný aj celý Snowboard Funpark! Určite sa zastavte aj v Après-Ski na akcie v lyžiarskej chate alebo v miestnom lokáli, ktoré dotvárajú nočnú zábavu.


Z parkoviska priamo na zjazdovku! To je motto tohto strediska. Lístok na lanovku si kúpite už doma cez internet a môžete použiť bezdotykový vstupný systém Freemotion. Podstatné je predsa užiť si svah do sýtosti. V spolupráci s lyžiarskym strediskom Semmering - Stuhleck sme pre Vás pripravili súťaž o tri celodenné skipasy. Do 7. januára nám zašlite na adresu redakcia@lifefashionfood.net správnu odpoveď na otázku koľko kilometrov zjazdoviek sa nachádza v spomínanom stredisku.







Môže sa vám páčiť

0 Komentárov