Zima v plnom prúde


Poslúchali ste celý rok? Ak je vaša odpoveď kladná, môžete spokojne vyprovokovať zopár čertov k behu a zároveň spokojne popíjať vianočný punč. Objavte mestečko Mariazell, významné pútnické miesto, ktoré sa nachádza uprostred Álp v Rakúsku. Každoročne vás tu privítajú krásne tradičné vianočné trhy, ktoré sú nositeľom najväčšieho adventného venca v Rakúsku, prípadne perníkovú chalúpku v reálnej veľkosti.



Cestovnou kanceláriou Daka sa do Mariazellu dostanete v poobedňajších hodinách. Súčasťou zájazdu je aj prehliadka mesta so sprievodcom a následný rozchod v centre, kde si budete môcť vychutnať pravú vianočnú atmosféru. Mariazell je skutočne bohatý na zážitky; navštíviť môžete pohyblivé jasličky, ktoré sa nachádzajú v súkromnom dome v blízkosti Kalvárie. Predstavujú 12 scén z Nového zákona so 130 pohybujúcimi sa figúrkami na betlehemskom kopci. 

Naopak miestne rodinné fabriky sa špecializujú na výrobu známych bilinkových mariazellskych likérov alebo domácich perníkov. Vo večerných hodinách sa presuniete na námestie, kde sa konajú vianočne trhy, aby ste zažili tradičnú atmosféru Krampuslauf. Ide o pohanskú tradíciu vykonávanú na tomto mieste mnoho stáročí, kde miestny obyvatelia oblečení prevažne do kostýmov čertov sa za pomoci ohňa, hluku a cvendžania reťazí pokúsia odohnať zlých duchov zimy z celého údolia.

Počas tradičného behu čertov uvidíte rôzne alegorické vozy s obrovskými čertmi, pekelnú hudbu, svetelné efekty a masky čertov od výmyslu sveta. Po skončení Krampuslaufu je naplánovaný návrat do Bratislavy v neskorých večerných hodinách.  V ponuke Cestovnej kancelárie Daka na rok 2019 nájdete aj obľúbené autobusové zájazdy do Ríma, Benátok, Prahy či Budapešti; či letecké zájazdy do Londýna, Paríža, Barcelony, Atén a veľa ďalších.

Májú pre vás prichystané okružné poznávacie zájazdy po Kampánii, Provensálsku, Ligúrii, Beneluxe a alpských krajinách. Vybrať sa môžete aj návštevu zoologických záhrad v Norimbergu, Budapešti, či Viedni. A určite si vyberiete z množstva relaxačných zájazdov v Maďarsku alebo sa vyberiete za zábavou do poľskej Energylandie, talianskeho Gardalandu alebo rakúskeho Family parku. Viac informácií nájdete na ich webovej stránke https://cestovnakancelariadaka.sk/.


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov