Slnkom zaliate Korutánsko


Lyžiarska oblasť Nassfeld Hermagor v Karnských Alpách sa rozkladá v sedle medzi rakúskou dolinou Gail a talianskym údolím Val Canale. Skiarena Nassfeld, situovaná priamo na vrchole priesmyku, je najväčším lyžiarskym areálom v Korutánsku. Dokonca aj v zimných mesiacoch si tu lyžiari a snowboardisti môžu vychutnať oveľa viac slnečných dní, než je alpský priemer.



Svahy v Nassfelde sú prevažne stredne náročné, nájde sa tu však aj pár modrých tratí pre začiatočníkov. V tunajšom na sneh veľmi bohatom rezorte nechýba ani značená freeridová zóna, ktorá je lákadlom pre milovníkov prašanu a pôsobí na ne ako magnet. Nassfeld ponúka 110 kilometrov zjazdoviek. Špecialitou je najdlhšia kabínová lanovka v Alpách Millenium-Express z Tröpolachu s dĺžkou 6 kilometrov a prevýšením 1 300 metrov.



Pri dolnej stanici lanovky Millenium Express v Tröpolachu môžete využiť aj pestrú ponuku nelyžiarskych aktivít, medzi ktoré patrí snowtubing, Zipflbob (podobné vozítko ako naše známe boby, len s ovládacou pákou uprostred, okolo ktorej si zložíte nohy), Snowskate, snežný skúter Bambini, Hammerhead, horské kolobežky, sánkovanie, skifox, Bikeboard, Snowter alebo horské vozíky. Všetko, čo potrebujete na svoju zimnú zábavu, si môžete pohodlne zapožičať v tunajšej požičovni.



Ďalšou špecialitou pre celodenných lyžiarov: celkom 2,2 kilometrov z celkových 7,6 kilometrov zjazdovky Carnia určených pre nočné lyžovanie. Najlepších lyžiarov poteší rýchlostná trať s meraným úsekom pod Troghöhe, FIS zjazdovka nad Tröpolachom alebo svah s bubnami na Gartnerkofele. Vyznávači bielej stopy v okolí Nassfeldu si tiež prídu na svoje. 80 kilometrov trás dá na výber každému.




Príspevok, ktorý zdieľa 𝙺 𝙵 (@kathrin_vienna),



V oblasti Nassfeldu sa nachádzajú štyri rôzne rodinné lokality, kde sú mierne zjazdovky, vhodné k výučbe lyžovania, cvičné vleky aj lyžiarske školy a škôlky a tiež množstvo ďalších atrakcií, vrátane krytého bazéna. Terény vhodné pre rodiny s deťmi nájdete vo Weissbriach, v Kötschach-Mauthen, v Grimitzen a vo Feistritz. Náš tip: Ak idete na lyžovačku s deťmi, oplatí sa hľadať si ubytovanie práve v  týchto lokalitách - budete to mať blízko na vhodné zjazdovky.



Pre viac informácií ohľadom lyžiarskeho strediska Nassfeld, služieb ako aj cien skipasov, neváhajte navštíviť ich oficiálnu stranku https://www.nassfeld.at/en alebo sa staňte ich fanúšikom na Facebooku. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov