Začiatok roka v znamení swingu


15. januára mala Bratislava už po štvrtýkrát možnosť zažiť koncert legendárneho GLENN MILLER ORCHESTRA - v jeho európskej podobe, ktorú už desaťročia licenčne vedie Holanďan dirigent a klavírista Wil Salden. V rámci Tour 2019 zazneli v bratislavskom Istropolise viaceré svetovo známe štandardy, medzi nimi Sunrise Serenade, Moonlight Serenade, Moon Love, Over The Rainbow, The Man With The Mandolin či slávna skladba In The Mood.



Pôvodné americké teleso Glenn Miller Orchestra vzniklo v 30. rokoch minulého storočia. Zakladateľ Glenn Miller bol už ako 35-ročný považovaný za novú a najžiarivejšiu hviezdu amerického džezového neba. Tento mladík dokázal divákom priniesť nezabudnuteľný zážitok založený na dokonalej harmónii celého orchestra. Súčasna podoba Glenn Miller Orchestra je nepopierateľným poslom svojho slávneho nositeľa.


Počas ich bratislavského koncertu, orchester v klasickom obsadení saxofónov, trombónov, trubiek, bicích, kontrabasu a klavíra skvele dopĺňala speváčka a vokály štyroch hráčov z orchestra. Hudobníci, prevažne z Holandska, z Nemecka a Dánska sa ukázali ako skutoční profesionáli a bavili svojimi kvalitnými sólami, sekciovou zohratosťou, ale aj vtipnou muzikantskou „choreografiou“ nielen poslucháčov, ale aj seba samých.


Glenn Miller Orchestra je stále aj v súčasnosti veľmi populárny vďaka nostalgickej atmosfére, ktorú vyvoláva hudba 40. rokov. Bratislavský koncert bol dozaista pre všetkých fanúšiov sviatkom swingu a oslavou histórie jeho legendy – Glenna Millera, ktorého kariéra trvala iba krátkych päť rokov. Z Bratislavy ich cesta povedie do Nemecka, kde šnúru piatich koncertov začnú 17. januára vystúpením Hamburgu.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov