Bratislava zažije 2 krsty umeleckých diel!

Eurovia Aréna bude v nedeľu žiť Richardom Müllerom a jeho tvorbou! Návštevníkov nielenže čaká skvelý koncert troch legiend, Richarda s hosťami Michaelom Kocábom a Ondřejom Soukupom, ale budú tiež svedkami dvoch krstov. Richard pripomenie, že je nielen spevák. Za svoju 30-ročnú kariéru totiž napísal množstvo textov, ktoré poznajú generácie. Práve tie sú súčasťou jeho publikácie s jednoduchým názvom „Texty“, ktorú uvedie do života na bratislavskom koncerte. Richard Müller sa tam  zároveň stane i krstným otcom. Bibiána Surovčíková je totiž celé turné predskokankou trom legendám a publiku spieva svoje nové šansóny z autorskej dielne Ondřeja Gregora Brzobohatého a Petra Uličného. Tie sú na jej prvom CD s názvom „BIBI Vol.1“, ktoré Richard pokrstí. Nenechajte si to ujsť! 


„Milovanie v daždi“, „Nebude to ľahké“, „Neuč vtáka lietať“ a desiatky ďalších legendárnych textov si napísal sám Richard Müller. Mnohé sú veľmi osobné a asi aj preto si získali obrovskú popularitu. Richard ich teraz vydáva knižne. 

„Už dávnejšie sme s kolegami uvažovali o tom, že by stálo za to zosumarizovať moje texty. Všetky sú odrazom istých mojich životných etáp, keď sme knihu dávali dokopy, aj ma trochu chytala nostalgia. Som rád, že sa dodnes mnohým ľudom páčia, asi sú im blízke. Teraz ich môžu mať aj doma v knižnici,“ vraví Richard Müller.

Publikáciu s názvom „Texty“ po prvý raz predvedú verejnosti na bratislavskom koncerte v rámci turné Richarda Müllera, jeho kapely a hostí Michaela Kocába a Ondřeja Soukupa. Predskokanku robí legendám Bibiana Surovčíková, ktorej nové šansónové skladby napísali Ondřej Gregor Brzobohatý a Peter Uličný.  Aj ona predvedie verejnosti svoje nové CD na nedeľnom koncerte, pričom krstným otcom bude práve Richard Müller.
„Kedysi dávno som vyhrala súťaž francúzsky šansón s mimoriadne náročnou piesňou od Edith Piaf a už ako tínedžerke mi teda bolo jasné, že šansón je moja osudová cesta. Mala som šťastie, všimli si ma tí správni ľudia a CD je na svete.  Richard má zaslúžene neodškriepiteľný prívlastok „legendárny“ spevák. Mimoriadne si vážim príležitosť, ktorú mi, ako krstný otec môjho albumu, venoval. To, že som do vienka dostala tých istých autorov hudby a textov ako Richard na ostatnom albume „55“, bola obrovská výzva. Podľa prvých reakcií po pár odohratých koncertoch sa zdá, a ja pevne verím, že som Richarda nesklamala,“ dodáva Bibiana „Bibi“ Surovčíková.

Koncert v Eurovia aréna- ŠH Pasienky sa začne v nedeľu 13.10. o 19.00. Lístky sa dajú zakúpiť v sieti Predpredaj (https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/sansony-ine-piesne-bratislava-2019-10-13/).

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov