Vyberte si tie správne

Pred kúpou nových lyží nemôžete urobiť nič lepšie než to, že si ich vyskúšate na zjazdovke. Je to najlepší spôsob ako zistiť, či sa vám lyže budú nielen páčiť, ale budú sedieť aj Vášmu štýlu jazdy. My sme sa rozhodli osloviť odborníkov na slovo vzatých – SUWISPORT Bratislava, ktorí nám poradili ako nájsť vhodné lyže na lyžovanie a zároveň nám vysvetlili ako dodržať isté pravidlá tak, aby sme si spomedzi rôznych modelov dokázali vybrať a odlíšiť ich kvality.



Je jednoduchšie prísť do predajne s istou predstavou o tom, čo by ste chceli vyskúšať. Určite si dopredu tie modely lyží, ktoré bezdpodmienečne chcete otestovať, plus niekoľko „bonusových“ lyží. Pre uskutočnenie tohto predvýberu si môžete pomôcť na stránke www.lyzovacka.eu alebo v predajni SUWISPORT Bratislava, kde môžete položiť otázky profesionálnym zamestnancom.


Do predajne Vám odporúčame prísť s vlastnými lyžiarkami, na ktoré ste zvyknutí. My sme pri výbere zamerali na fakt, či lyže reagujú na pomalú alebo vysokú rýchlosť, striedanie oblúkov a carvingový vs. šmýkací štýl. Nemenej dôležité sú tiež snehové podmienky: je sneh, na ktorom budeme lyže testovať mimoriadne tvrdý, alebo naopak veľmi čerstvý a mäkký? Po odporúčania sme si vybrali dvoje lyží rôznych značiek Dynastar glory 84 vs Head absolut joy.  iba testovaním mnohých párov začnete rozlišovať a precíznejšie cítiť rozdiely medzi nimi.

Dynastar glory 84
Tieto lyže prirastú k srdcu najmä športovým dámam; sú ideálne pre stredne pokročilých až pokročilých lyžiarov. Polomer zatáčky umožňuje lyžiarovi vyrezať ľubovoľnú veľkosť zákruty, ktorú si želá. Prinášajú vyváženosť, všestrannosť, hravosť a silu pre technicky zdatné lyžiarky. Glory sú lyže ktoré obstoja a bavia aj vo vysokých rýchlostiach na tvrdých zjazdovkách. 




Head absolute joy 
Jedna z najviac zaoblených lyží, na ktorých som mala tú česť jazdiť. Jadro z ľahkého dreva, bočná stena a polomer 13.3 robí tieto lyže najuniverzálnejšie na trhu, ideálne pre každého lyžiara. Lyže sú ľahké a ľahko sa otáčajú pomocou rýchlej rotácie a šmyku, na zjazdovke aj mimo nej. Pri rezaní na zjazdovke dobre držia svoje hrany a reagujú na zvýšený tlak od sebaistých jazdcov. Avšak, ak ste agresívni lyžiari ako ja pravdepodobne oceníte ťažšie a stabilnejšie lyže, ktorými boli v tomto prípade Dynastar glory 84.



Na záver nezabúdajte, že testovanie je aj dňom oddychu a zábavy, hrajte sa v teréne a vychutnajte si lyže. Ideálne testovacie lyže sú tie, ktoré vám prinesú najväčšie potešenie a radosť z jazdy. Touto cestou ďakujeme predovšetkým predajni SUWISPORT Bratislava, ktorá ponúka široký sortiment nových i jazdených lyží, lyžiarok, príslušenstva a technického oblečenia pre začiatočníkov, pokročilých, expertov, ale aj pre deti. 


Neváhajte ich navštíviť osobne a presvedčíte sa nielen o špičkovej kvalite ponúkaných výrobkov ale aj o vysokej odbornosti personálu. Ak ste aktívny lyžiar, hľadáte dlhodobé riešenie, chcete lyžovať každý rok na nových lyžiach a zároveň ušetriť, ponúkajú Vám na prenájom takmer celý sortiment nového aj použitého výstroja pre deti alebo dospelých za výhodných podmienok. Navyše Vám ponúkajú možnosť zapožičať si na testovanie svetové lyžiarske novinky ešte pred kúpou a vylúčiť riziko nesprávneho výberu výstroja. Viac informácií o kompletnej ponuke nájdete na stránke http://www.suwisport.sk/

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov