Cesta za vysnívanou postavou


Podľahnúť tlaku okolia je veľmi jednoduché, najmä ak sa to týka predstavy o ideálnej postave, súčasným trendom alebo príkladom, ktoré udávajú mediálne známe osobnosti. Nakoľko sa pomaly blíži jar a s ňou spojené aj ukončenie vrstvenia oblečenia, začať sa starať o svoju postavu práve teraz je ideálnym načasovaním. Oslovili sme preto odborníka na slovo vzatého trénera žien – Daniela Čmela, ktorý nám počas 8 týždňov pomôže nielen so stravovaním, ale predovšetkým na formovanie postavy prostredníctvom jeho BZS  programu.



Tréningy

Pred samotným začiatkom BZS programu absolvujeme váženie a merania s cieľom upraviť stravovacie návyky a vyformovať postavu do plaviek. Daniel sa špecializuje sa na budovanie svalovej hmoty, formovanie postavy, odbúravanie telesného tuku, a preto nám počas tréningov ukáže viacero alternatív, ako cvičiť nielen efektívne, ale aj zábavne. Základom všetkých cvičení sú tri jednoduché cviky: výpady, drepy a plank. Zdá sa Vám to možno jednoduché? Vedzte, že to ani zďaleka nie je!

Po prvom týždni sme mali chuť to niekoľkokrát vzdať, preklínali sme Danielovo meno a nechápali sme, prečo sme sa vôbec na to nechali nahovoriť.  Po prvých tréningoch sme sa museli popasovať taktiež s narastajúcou svalovicou aj na miestach, o ktorých sme nikdy netušili. Ideálne je preto cvičiť aspoň 3 do týždňa a medzi jednotlivými tréningami dopriať telu aj potrebnú regeneráciu

Stravovanie

Okrem samotných tréningov je mimoriadne dôležité nastaviť aj správne stravovanie, ktoré je alfou a omegou celého BZS programu. Základom je mať vyvážený jedalníček, ktorý obsahuj vitamíny, minerály, vlákninu, tuky a bielkoviny. Budete prekvapený, keď zistíte, že na obed si kľudne môžete dať mäso s prílohou (ryža, varené zemiaky, cestovina), doplníte to zeleninou, avokádom a máte zaručený nielen chutný obed, ale budete zasýtený až do večera.

Dôležitou súčasťou celého nastavenia jedálníčka je aj správne načasovanie. Daniel nám odporúča métodu tzv. prerušovanej hladovky, pri ktorej 8 hodín môžete počas dňa konzumovať jedlo a 18 hodín hladujete. Znie to možno veľmi komplikované, ale reálne z tých 18 hodín väčšinu čase prespíte. Vaše telo si na tento systém rýchlo zvykne a odvďačí sa Vám v podobe výsledkov. My samy sa už teraz tešíme na to, ako budeme po 8 týždňoch BZS tréningu vyzerať J  

Výsledky pred 






Môže sa vám páčiť

0 Komentárov