Takmer 8 700 ľudí si vychutnalo Zimný festival jedla 2020

Ochutnať Slovensko sa oplatí! Pod týmto sloganom lákal aj tento rok Zimný festival jedla  (ZFJ) gurmánov z celého Slovenska, aby prišli ochutnať špeciality do vybraných reštaurácií. Jedlá od TOP šéfkuchárov v tých najlepších reštauráciách na Slovensku mohli návštevníci ochutnať za zvýhodnené ceny od 14. januára do 23. februára. Návštevníci si mali dokonca možnosť vo vybraných reštauráciách, ocenených Zlatou vidličkou, zakúpiť až štvorchodové menu.


S počtom návštevníkov 8 669 zaznamenal ZFJ mierny nárast oproti minulému roku. Hostia si  obľúbili minuloročnú novinku: víkend venovaný vínu alebo champagne, ktoré sa striedali po celom Slovensku. Celkovo sa uskutočnili 4 vo vybraných 13 reštauráciách po celom Slovensku. Niektoré reštaurácie práve cez tieto víkendy dosahovali nárast rezervácii až o 60 %. Úspešné boli aj sprievodné akcie festivalu, ku ktorým patrila otváracia večera festivalu v reštaurácii Slávia v Košiciach - jediná Zlatou vidličkou ocenená reštaurácia na východe Slovenska a naša Novinka: Jolly Jocker v podaní 3- chodového barového menu MIRROR baru hotela Carlton a ich ikonických miešaných nápojov.

Majitelia reštaurácii mohli byť spokojní, počas ZFJ sa tržby zvýšili o približne o 15 % a v niektorých časových úsekoch až o 25 %. TOP reštaurácie si aj tento rok dali záležať na ponuke festivalového menu, čo sa odzrkadlilo aj na záujme návštevníkov o rezervácie. 

„Prioritou festivalu zostáva aj naďalej rozvoj gastroturistiky a prezentácia najlepších reštaurácií a šéfkuchárov z celého Slovenska, edukácia návštevníkov o našich tradíciách a podpora regionálnych producentov potravín,” informoval Radoslav Nackin, riaditeľ ZFJ.

Poďakovanie patrí partnerom, ktorí ZFJ podporujú už od jeho začiatkov a pomáhajú  zviditeľňovať slovenskú gastronómiu: RTVS, mesto Bratislava, St.Nicolaus, FATRA, Wine Lovers Club a TORRES, ako aj všetkým mediálnym partnerom.
„Sme radi, že aj slovenskí producenti sa začali zapájať do festivalu a preto by som rád vyzdvihol hlavného partnera, minerálnu vodu FATRA – ako oficiálnu vodu ZFJ a tiež St.Nicolaus Hruškovica ako digestiv festivalu,“ uzatvára Radoslav Nackin.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov