Havlíková apotéka: Organická kozmetika spája dve veličiny: sebalásku a silu prírody

Sila sa nachádza v prírode, ktorá nás obklopuje. Sila je aj v bylinkách, ktoré sú pestované pod prísnym dohľadom v ekozáhradách Havlíkovej apotéky. Kozmetické produkty tejto značky sú nimi doslova nabité.



Spev v ekozáhradách
Havlíková apotéka má vlastné záhrady, v ktorých záhradkárka všetkým rastlinám každé ráno spieva, tak ako to má zahrnuté dokonca aj v pracovnej zmluve. Veľká časť bylín v krémoch Havlíkovej apotéky pochádza práve z Tatier. Bylinky, ktoré nie je možné vypestovať v našom podnebnom pásme, apotéka nakupuje od tých najlepších producentov z celého sveta. Napríklad levanduľu používa len tú, ktorá rastie vo Francúzsku, 800 metrov nad morom. Taká sa u nás vypestovať nedá. So šalviou robí presný opak toho čo všetci ostatní – necháva ju dovážať z chladného severu. Je jej tak síce menej, ale je kvalitnejšia. 

Sila sebalásky
Porcelánová bábika, Anjelská tvár, Milovaná babička. Produkty Havlíkovej apotéky majú doslova kúzelné mená a sú jedinečné. Navyše keď ich rozbalíte, nájdete v nich odkaz: Si krásna, Si kúzelná, Si milovaná. Slová vzbudzujúce sebalásku vyčaria úsmev na tvári každej žene a ak si ich vystavíte v kúpeli či na nočnom stolíku, úsmevu sa nemusíte vzdať už nikdy. Havlíková apotéka učí ženy sebaláske a jej odkaz pre zákazníčky znie: „Si krásna a jedinečná aj bez kozmetiky, pretože si sa taká narodila.“ K väčšine produktov sa viaže určitý príbeh, ktorý bol samotnou inšpiráciou k ich pomenovaniu. Napríklad receptúra na pleťový krém Krásna kurtizána bola skutočne vyvinutá pre ženu, ktorá pracovala v istom pražskom podniku. Veľmi dbala o svoj vzhľad a priala si ho zachovať svieži a mladistvý čo najdlhšie. Zaujímavý je aj príbeh Grófkinho séra, ktoré sa pripravovalo špeciálne pre grófku Emiliu von Kneifel. 


Naštartujte svoju pleť            
Úplne prvým produktom bola mastička s výstižným pomenovaním Havlíkov prírodný zázrak. Pre pleť neexistuje nič lepšie, pretože pokožku dokonale vyživuje a dodá jej presne to, čo potrebuje. Mastičku je možné použiť ako hutný výživný nočný krém, ako masku alebo je možné natrieť si ju na celé telo a použiť ju ako zábal. Do dnešného dňa je tento produkt bestsellerom, ktorý z každej pokožky urobí zázrak. K zázraku zakrátko pribudla aj Ranná čistiaca maska, ktorá je ikonickým produktom. Havlíková apotéka naučila ženy používať masku ráno, čo doposiaľ nerobil nikto. Hovoríme teda o úplne prvej rannej maske na svete. Ide o trojminútovú záležitosť – behom prvej minúty, maska pleť vyčistí, v druhej minúte ju vyživí a hydratuje a v tretej uzavrie póry. Naštartuje tak pleť na celý deň.


Overené recepty babičiek 
Havlíková apotéka predstavila svetu aj novú cibuľovo-fazuľovú vlasovú radu s názvom Vlasový opravár. Receptúra je revolučná, ale zároveň inšpirovaná našimi koreňmi. Už naše babičky vedeli, že cibuľa je zázračná a fazuľa má silu. Vlasy vďaka nim začnú rýchlejšie rásť, prestanú sa lámať, budú silné, zdravé a lesklé. 

Kozmetika Havlíkovej apotéky je organická a navyše v bio-kvalite. Produkty majú certifikát koľko percent prírodných a bio zložiek obsahujú. Pokiaľ teda niekto chce skutočnú prírodnú kozmetiku, je vhodné vybrať si tú, ktorá má i bio certifikát, napríklad od Ecocert alebo nemecké BDIH či CPK Bio. Havlíková apotéka sa v súčasnosti usiluje aj o získanie certifikátu Demeter, čo je osvedčenie o triedu vyššie než je bio-kvalita. Havlíková apotéka sa s láskou a úctou teší na Vašu návštevu vo svojich predajniach.

Súťaž: V spolupráci s Havlíkovou apotékou sme pre Vás pripravili súťaž. Stačí ak do 29. februára pošlete odpoveď na otázku ako nazýva nová cibuľovo-fazuľová rada na adresu redakcia@lifefashionfood.net. Zapojíte sa tak do súťaže o 3 x kráľovskú masku.


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov