Plní elánu

Blížiaca sa jar je ideálnym časom na plánovanie kúpy nových lyží. Prichádzajú novinky, obchody sa môžu zbavovať starších zásob, pričom vieme, že lyže minulej sezóny sa od prichádzajúcich noviniek na prvý pohľad nelíšia. Pred samotnou kúpou nových lyží však nemôžete urobiť nič lepšie než to, že si ich vyskúšate na zjazdovke. Je to najlepší spôsob ako zistiť, či sa vám lyže budú nielen páčiť, ale budú sedieť aj Vášmu štýlu jazdy. 




My sme sa rozhodli osloviť odborníkov na slovo vzatých z predajne Najlyze.sk, ktorí nám poradili ako nájsť vhodné lyže na lyžovanie a zároveň nám vysvetlili ako dodržať isté pravidlá tak, aby sme si spomedzi rôznych modelov dokázali vybrať a odlíšiť ich kvality.

Typ lyžiara 

Ste začiatočníčkou, lyžujete veľmi málo a aj základne pohyby na lyžiach sú pre vás výzvou a učíte sa prvé oblúky v pomalej rýchlosti na ľahkých (modrých) zjazdovkách. Stredne pokročilá lyžiarka lyžuje skôr rekreačne (jeden až dva týždne ročne), vie robiť oblúky v strednej rýchlosti a zlyžuje všetky zjazdovky v strediskách.  Ako pokročilá lyžiarka lyžujete už niekoľko rokov a žiadna zjazdovka vám neodolá. Ovládate paralelné oblúky, striedanie polomerov a začínate si skutočne vychutnávať carving.

Terén

All Mountain je typ lyží vhodný pre milovníkov snehu vo všetkých podobách. Tvrdý, mäkký, prašanový...  Freeride je určený najmä pre prašanových maniakov, ktorí väčšinu dňa strávia mimo zjazdoviek hľadaním nedotknutého snehu, a ktorí sledujú najbližšie snehové zrážky s obrovskou nedočkavosťou. Freestyle je naopak pre nadšencov do snowparkov, ktorí radi skáču a skúšajú nové a nové triky na kickeroch či railoch a tiež na všetkých využiteľných miestach na okrajoch zjazdoviek.

Technické parametre lyží 

„Rocker“ revolúcia totálne prevrátila naruby modelové rady lyží. Lyže rocker majú nadvihnutú špičku a/alebo pätu. Inovácia spočiatku vyhradená pre freeridové lyžesa rozšírila aj do segmentu on-piste lyží, kde rocker pomáha pri vykrajovaní oblúkov.

Vďaka Najlyze.sk sme mali možnosť otestovať all-mountain dámske lyže Elan Insomnia model 2021. Tieto lyže prirastú k srdcu najmä športovým dámam; sú ideálne pre stredne pokročilých až pokročilých lyžiarov. Polomer zatáčky umožňuje lyžiarke vyrezať ľubovoľnú veľkosť zákruty, ktorú si želá. Vhodné sú najmä na upravené zjazdovky, kde prinášajú vyváženosť, všestrannosť, hravosť a silu pre technicky zdatné lyžiarky. Elan sú lyže ktoré obstoja a bavia aj vo vysokých rýchlostiach na tvrdých zjazdovkách.




Na záver nezabúdajte, že testovanie je aj dňom oddychu a zábavy, hrajte sa v teréne a vychutnajte si lyže. Ideálne testovacie lyže sú tie, ktoré vám prinesú najväčšie potešenie a radosť z jazdy. Touto cestou ďakujeme predovšetkým predajni Najlyze.sk, ktorá ponúka široký sortiment nových i jazdených lyží, lyžiarok, príslušenstva a technického oblečenia pre začiatočníkov, pokročilých, expertov, ale aj pre deti.



Neváhajte ich navštíviť osobne a presvedčíte sa nielen o špičkovej kvalite ponúkaných výrobkov ale aj o vysokej odbornosti personálu. Ak ste aktívny lyžiar, hľadáte dlhodobé riešenie, chcete lyžovať každý rok na nových lyžiach a zároveň ušetriť, ponúkajú Vám na prenájom takmer celý sortiment nového aj použitého výstroja pre deti alebo dospelých za výhodných podmienok. Navyše Vám ponúkajú možnosť zapožičať si na testovanie svetové lyžiarske novinky ešte pred kúpou a vylúčiť riziko nesprávneho výberu výstroja. Viac informácií o kompletnej ponuke nájdete na  ich stránke

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov