Objavte novú techniku zvádzania


Udržať eleganciu a vyhnúť sa vulgarite - poznáte umenie zvádzania s názvom burlesque? A odvážili by ste sa ho vyskúšať? My sme absolvovali hodinu burlesque, ktorá nepochybne dokázala, že burlesque je nielen umenie, ale aj životný štýl.



Ako vznikol Burlesque?

Tanečné umenie burlesque má korene v dávnej minulosti. Prvýkrát sa začalo tancovať už v 17. storočí a ihneď vzbudilo pozornosť mnohých. Jeho názov je odvodený z talianskeho slova "burlesco", čo znamená vtip. Málokto vie, že burlesqné vystúpenia boli teda založené na komike a veľkej dávke humoru. Burlesque bol považovaný za formu nízkeho umenia (vysoké umenie spočívalo len v tragických zápletkách), zabávali sa na ňom najmä stredné a nižšie spoločenské vrstvy. Dôležitým prvkom týchto komických vystúpení bolo parodovanie bohatých a politických kruhov.

Hodina Burlesque

Vo všeobecnosti platí, že performerka sa nikdy neodhaľuje celá, bradavky zostávajú vždy zakryté a nohavičky nikdy neskĺznu pod určenú líniu. Zaujímavosťou je aj fakt, že performerky nemusia byť excelentné tanečnice alebo mať dokonalú choreografiu. Základom je práca s hudbou, rytmom, výrazom tváre a s istou dávkou sebavedomia.

Burlesque objavuje moje nové ja

Všetky spomínané skutočnosti sa prejavili aj počas hodiny burlesque, ktorú sme absolvovali. Zistili sme, aké jednoduché je byť zmyselná a sexi zároveň; že nemusíme byť skvelé tanečnice, ale stačí cítiť rytmus a pracovať s publikom a v neposlednom rady si to užiť naplno. Za hodinu burlesque ďakujeme, Catrice Cat, ktorá patrí k našim najznámejším burlesque tanečniciam a vo svojej tanečnej škole House of Tease organizuje kurzy burlesque. 



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov