Tipy, ako si spríjemniť dovolenku doma na terase či balkóne

Tohtoročné leto bude iné. Zdá sa, že väčšina z nás bude tráviť dovolenku na Slovensku, vo svojich domovoch a na záhradách. Ako si užiť teplé dni a zároveň si dopriať odpočinok bez slnka? Na balkóne si v tieni markízy môžete kedykoľvek vychutnať ľadový drink alebo čítať obľúbené knihy. Pod pergolou, ktorá ochráni terasu pred rozpálením, sa zase s chuťou pustíte do grilovania. Najväčší český výrobca tienenia CLIMAX prináša niekoľko tipov, ako si toto leto doma čo najviac spríjemniť. 



Pohoda v tieni markízy 
Vonkajšie markízy sú obľúbeným tienením na terasách rodinných domov aj balkónoch pri bytoch. Nevyžadujú náročné stavebné úpravy a pritom poskytujú dostatok ochrany pred slnkom aj pre veľké plochy. Pokiaľ hľadáte markízu, ktorej látka bude chránená pred nepriaznivým počasím, vsaďte na kazetové markízy s dizajnovým boxom.

Ku všetkým moderným domom sa hodí štýlová markíza Segno. Elegantný hranatý tvar kazety pre ňu navrhli talianski dizajnéri. S vysúvaním dlhým až 3,3 m ochráni každú terasu pred slnečnými lúčmi. Aby ste nemuseli strážiť počasie, môžete všetky markízy doplniť o slnečný, vetrový alebo otrasový senzor. 

Aj prvotriedna markíza Kaseta zaručuje spoľahlivé fungovanie a dlhú životnosť. Vďaka spojeniu viacerých konštrukcií zatieni terasy dlhé až 14 m. S pestrou ponukou farieb a vzorov látok ju ľahko zladíte s exteriérom domu. 

Leto pod pergolou 
Túžite stráviť celé leto na čerstvom vzduchu? Zaobstarajte si záhradnú pergolu. Môžete vyberať pergoly montované k domom alebo ako samostatné stavby do záhrady. Súčasný trend zastávajú hliníkové pergoly, ktoré sú oproti dreveným nenáročné na údržbu. 
Jedinečná pergola Kubus vás nadchne svojou vychytávkou – strechu totiž môžete naklopiť v závislosti na výške slnka. „Umožňujú to dva elektromotory, kedy jeden vysúva tieniacu látku a druhý umožňuje jej sklopenie. Na výber máte z viac než 150 farieb látok a maximálny rozmer pergoly je 4,5 x 6 m. Všetky pergoly vyrábame na mieru, presne podľa individuálnych požiadaviek každého zákazníka,“ informuje Filip Šimara, obchodný riaditeľ najväčšieho českého výrobcu tienenia CLIMAX.

V závetrí štýlových clôn 
Aby vás pergoly chránili pred slnkom a vetrom aj z boku, doplňte ich o bočné clony. Napr. zvislá clona Ziprol je ideálna na bočné zatienenie pergol. Vďaka zipsu, ktorý je navarený po stranách látky, clona perfektne drží a odolá aj silnému vetru. 
Priaznivú cenu a jednoduchú montáž ponúka ľahká zvislá fasádna clona V-rol 63. Jej látka nie je chránená boxom, preto je vhodná práve na balkóny alebo terasy, kde bude schovaná pred dažďom. „Majiteľom balkónov a lodžií, ktorým neostáva priestor na pripevnenie markíz, odporúčame zvislé fasádne clony. Látka clony V-rol 63 je navinutá na hriadeli a po stranách vedená v oceľových lankách. Celý systém je oproti markízam subtílny a pritom skvele zatieni celý balkón,“ dodáva Filip Šimara.  Viac informácií a inšpirácie nájdete na www.servisclimax.sk.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov