Zvýšený cholesterol? Nepriaznivý vplyv môže mať aj povolanie

Ak máte sedavé zamestnanie a hýbete sa raz za mesiac, vyprážané jedlá sú alfou a omegou vášho jedálneho lístku, fajčite, mali by ste veru zvýšiť pozornosť a nechať si preventívne skontrolovať aj vašu hladinu cholesterolu. Zvýšený cholesterol nebolí, ale je jedným z rizikových faktorov kardiovaskulárnych ochorení a môže mať fatálne následky.



Cholesterol sa netyká len starších ľudí z menších miest

Alarmujúcim faktom je, že až 60 percent Slovákov nepozná svoju hladinu cholesterolu a 39 percent netuší, k akým zdravotným problémom môže viesť neriešenie tohto problému. Prieskum tiež ukázal, že 34 percent respondentov má miesto bydliska do 4999 obyvateľov a 33 percent miesto bydliska od 20 000 až 99 999 obyvateľov. Vysoká hladina cholesterolu už dávno nie je problémom len starších ľudí, svedčia o tom aj čísla z prieskumu -  najviac postihnutou skupinou sú zamestnaní ľudia, štvrtinu respondentov tvoria dôchodcovia a nevyhýba sa to ani študentom, tí tvoria takmer 5 percent. Viac ako 22 percent opýtaných pracuje vo výrobe, obchode či administratíve.[1]

Zdravým životným štýlom ďalej zájdete  

Ak už aj máte sedavé zamestnanie alebo aj nemáte, ale trápi vás vysoká hladina cholesterolu, snažte sa ho vyvážiť zdravou a vyváženou stravou, nebojte sa dennej dávky ovocia a zeleniny. Zaraďte do svojho programu pohyb. Aj 30 minút rýchlej chôdze denne pri pulzovej frekvencii, keď ešte vládzete rozprávať, má na začiatok význam. Nefajčite a obmedzte konzumáciu alkoholu. Dodržiavajte pitný režim, tým ale nie sú myslené sladené nápoje s glukózov-fruktozovým sirupom. Znížte prísun cukru a soli. Okrem zmeny životného štýlu dokážu byť pri udržiavaní  zdravej hladiny cholesterolu nápomocné prírodné výživové doplnky. ArmoLIPID Plus obsahuju bioaktívne zložky izolované z rastlín. Berberín prispieva k normálnej hladine cholesterolu. Kyselina listová prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Podstatnou súčasťou sú aj antioxidanty v podobe najúčinnejšieho prírodného antioxidantu, ktorým je astaxantín a koenzýmu Q10. Jeho nedostatok spôsobuje mitochondriálnu dysfunkciu.


[1] Prieskum spoločnosti Mylan pod značkou ArmoLIPID bol realizovaný na vzorke 1000 ľudí, z toho 52 % mužov a 48 % žien vo veku 18 až 60 a viac rokov.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov