Cvičte doma! Tieto tri malé vychytávky nahradia fitnesscentrum

Nenechajte sa od cvičenia odradiť zatvorenými fitkami! Veď ešte stále môžeme športovať doma a s vhodným oblečením aj vonku. Ten, kto si zamiloval aktívny životný štýl a šport, sa nevzdá pri prvej prekážke. Zatvorené fitnesscentrá? Nevadí! V obývačke sa dá cvičiť s vlastnou váhou a pomôckami na cvičenie, stacionárny bicykel nahradiť klasickým a bežiaci pás vymeniť za beh vonku. 


Fitnesscentrum v obývačke

Na to, aby sa ktorákoľvek časť vášho domova premenila na fitnesscentrum, nebudete potrebovať žiaden extra priestor. S malými, ale zato účinnými pomôckami precvičíte celé telo tak, že vám o sebe dajú vedieť aj tie svaly, o ktorých ste doteraz netušili. Na prvý pohľad jednoduché udržiavanie rovnováhy na balančnej podložke dokonale preverí hlboké svalstvo. Pár minút denne by ste si na nej mali zacvičiť aj vtedy, ak väčšinu dňa presedíte pri počítači. Balančné cvičenia spevňujú okrem iného aj svaly chrbta, čím pomáhajú odstraňovať jeho bolesti.



Posilňovacie gumy sú veľmi efektívne pomôcky. Vážia len pár gramov a schováte ich aj do vrecka, pri správnom cvičení však dokážu nahradiť činky, pričom záťaž je určená tuhosťou gumy, definujúcou jej odpor.

Činky nahradíte aj činkovým kotúčom, ktorý dostanete v Tchibo spolu s návodom na cvičenie. Trojkilový kruh s neoprénovým poťahom, vyplnený kovovým pieskom, vám perfektne poslúži pri formovaní svalov horných a dolných končatín.

Fitko vonku



V chladných dňoch by sme najradšej zostali doma, no práve v tomto čase je šport dôležitejší, než inokedy: podporuje totiž krvný obeh a telo načerpá energiu zo skromných slnečných lúčov, ktoré potrebuje na tvorbu vitamínu D. Pamätajte - zlé počasie neexistuje, iba nevhodne oblečený športovec!

Ak sa chystáte športovať vonku, myslite predovšetkým na bezpečnosť. Preto sa riaďte starým dobrým „vidieť a byť videný“ a voľte oblečenie z funkčných materiálov a s reflexnými prvkami, prípadne využite svetielka na odev.

Vedeli ste, že...?

Tchibo používa na výrobu športového oblečenia polyesterové vlákna, vyrobené z recyklovaných PET fliaš? Vďaka tomu sa znižuje spotreba surovín, šetrí sa životné prostredie a vznikajú nové, kvalitné produkty.

Uvoľnite sa

Relax je tiež dôležitý. Svaly najlepšie uvoľní a na regeneráciu pripraví dobrá masáž. Nie vždy však máme poruke ochotnú osobu, ktorá by nám venovala pár minút svojho času. Našťastie aj tu sa nájde náhrada. Dvojitý masážny valček sa vďaka flexibilnému rámiku prispôsobí kontúram rúk aj nôh a vy môžete regulovať tlak podľa svojich potrieb.

Vyhrajte poukážku na online nákup na www.tchibo.sk v hodnote 25 eur! Stačí poslať do 29.10 na adresu redakcia@lifefashionfood.net produkt z Tchibo, ktorý by ste si za poukážku kúpili.  

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov