Online degustácia Sauvignonov

Hoci dnešná doba nepraje veľmi stretnutiam s priateľmi naživo, stále je veľa príležitosti ako sa môžeme stretnúť, aj pri dobrom pohári vína v ruke. A čo môže byť lepšie ak sa k tomu pridá aj expert na víno Tibor Vittek, ktorý porozpráva nielen o pôvode jednotlivých odrôd, ale aj výrobe a samotnej degustácií. Presne tak vyzerala online degustácia vína z dielne Národného salónu vín SR 2020, ktorú sme absolvovali minulý piatok.


Samotná degustácia prebieha veľmi jednoducho. Z ponuky si objednávate, či máte záujem o malý/veľký balík alebo iba samostatnú vstupenku. Následne Vám kuriér doručí vína bezpečne až k Vám domov a vy sa potom večer len jednoducho pripojíte na internet. My sme mali možnosť ochutnávať veľký balík veľmi obľúbeného Sauvignon (blanc), ktorý obsahoval nasledovné vína:

  • Sauvignon blanc – MOVINO, Ročník: 2019
  • Sauvignon blanc – Zámocké vinárstvo, Ročník: 2019
  • Sauvignon Prestige 2019 – Víno Matyšák
  • Sauvignon – Angel Wines, Ročník: 2018
  • Sauvignon – Mrva & Stanko, Ročník: 2017

Počiatočné obavy ako sa budeme na online degustácií cítiť, po pár minútach vypršali. V príjemnej spoločnosti ďalších milovníkov vína sme s nadšením počúvali o výklade jednotlivých vín od Tibora. Príjemným spestrením bolo, keď sa pripojil aj jeden z vinárov – Roman Janoušek a povedal viac o víne zo Zámku Šimák. Oficiálna časť trvala približne 2 hodiny a po nej už nasledovala neformálna diskusia do neskorých nočných hodín.

Z vín bol jednoznačným favoritom Sauvignon z dielne Angel Wines, ktorý má za sebou aj veľmi zaujímavý a zároveň dojemný príbeh. Slovo Angel v názve symbolizuje zosnulého syna majiteľa vinárstva, ktorý nad nimi drží ochranné krídla 😊 Nám osobne okrem Angl Wines chutil aj Sauvignon od Mrva & Stanko, ročník 2017, ktorý sme zajedali syrmi a orieškami. Samotné Sauvignoni idú výborne s ľahkými šalátmi, napr. s kozím syrom, rybami alebo cestovinami.

Veríme, že sme Vás dostatočne navnadili a takúto online degustáciu si aj samy vyskúšate. Príležitosť máte už budú piatok, kedy sa uskutoční ďalšia degustácia. Preto neváhajte navštívte oficiálnu stránku Národného salónu vín 2020 a zaregistrujte. Okrem degustácie máte možnosť aj samotnej kúpy vín z ich e-shopu.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov