Peter Nagy zverejnil dojímavé video, v ktorom spomína na Mekyho Žbirku

V stredu 10.11.2021 sa fanúšikovia legendárneho Mekyho Žbirku dozvedeli smutnú správu. Spevák nás vo veku 69 rokov navždy opustil. Zanechal nám po sebe desiatky hitov, ale aj spomienok, ktoré nikdy nevyblednú. Miro Žbirka mal veľa kamarátov, ktorí naňho spomínajú a smútia. Medzi nimi je aj Peter Nagy, ktorý zverejnil dojímavé video ku skladbe Poslednýkrát, ktorú spolu s Mekym naspievali.

Meky Žbirka v 60. rokov založil kapelu Modus, ktorej súčasťou bol aj Janko Lehotský a Marika Gombitová. So skladbou úsmev vyhrali v roku 1997 súťaž Bratislavská lýra. Neskôr sa Miro Žbirka vydal na sólovú dráhu a naspieval hity ako Atlantída, Biely kvet, Balada o poľných vtákoch či 22 dní, ktoré sa stali známe nielen na Slovensku ale aj v Českej republike. Spoločný duet Poslednýkrát Miro Žbirka a Peter Nagy naspievali na album Peter Nagy: Duety, ktorý vyšiel v roku 2006.

„S Mekym bolo vždy tak úsmevne. Mám rád ľudí, ktorí zvládajú svoju popularitu s nadhľadom. A Meky to vedel s takou samozrejmosťou. Žiadne hviezdne maniere, len úsmev alebo anglický humor.“: prezradil Peter Nagy„Duet „Poslednýkrát“ sme spievali pri Prahe v štúdiu Propast u Petra Jandu. V ten večer aj spolu s Petrom Jandom  to bolo priateľské stretnutie, to nebola práca. Myslím, že by mali Mekyho život prednášať mladým muzikantom, ako príklad toho,  že talent nestačí…Ľudskosť a fér hra…to je tá druhá polovica úspechu…Tak si ho budem pamätať.“: zaspomínal Peter Nagy na svojho kamaráta Mekyho Žbirku.
Zdroj: music-zone.eu/

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov