Remeslo má zlaté dno: Obuvnícka značka Vasky predstavuje svoje Chelsea boots a jedinečnú spoluprácu s klobúkmi Tonak

S príchodom jesene prichádza značka ručne vyrábaných kožených topánok Vasky s ďalším novým produktom. Do svojho širokého portfólia sa rozhodli zaradiť obľúbené chelsea boots v troch farebných variantoch. Uvedenie chelsea boots ešte viac ozvláštnila spolupráca s českou klobučníckou značkou Tonak. Spoločnosti Vasky a Tonak spája úcta k remeslu, poctivá ručná výroba a zodpovedný prístup k udržateľnosti. Zákazníci si teraz môžu kúpiť klobúk Fedora Arte s remienkom Vasky spolu s novými topánkami Chelsea.



Vyrobené pre kráľovnú Viktóriu, preslávené skupinou Beatles a hit jesene

Ako je u značky Vasky zvykom, chelsea boots vsádzajú na minimalistický dizajn, ktorý prežije mnoho sezón a nie je len módnym výstrelkom. Svedčí o tom aj ich história, ktorá siaha až do roku 1837, keď boli vytvorené prvé chelsea boots pre britskú kráľovnú Viktóriu. Ikonické topánky však najviac preslávila legendárna skupina Beatles. Čižmy Chelsea vytvorené v rámci kolekcie Vasky × Tonak sľubujú všestranné využitie. Dámy ich môžu nosiť k romantickým šatám a úzkym džínsom, muži ku koženým bundám a vlneným kabátom. Stielka, podšívka a zvršok z kvalitnej pravej kože zaručujú vysokú odolnosť a priedušnosť, nízky podpätok zase pohodlie počas celého dňa a pružná stielka uľahčuje obúvanie.

Topánky Chelsea sú dokonalým doplnkom nadčasového klobúka Tonak, konkrétne modelu Fedora Arte, ktorý môžete nosiť azda po celý rok. Je k dispozícii v dvoch farebných prevedeniach, a to v čiernej a béžovej. Plstený klobúk zo 100 % králičej kožušiny má kožený remienok Vasky a elastický potný pásik.

„Za výrobou klobúka Fedora Arte stojí 150 výrobných krokov, z ktorých je až 80 úplne ručných. Na spoluprácu so značkou Vasky sme veľmi hrdí, pretože sa nám podarilo uviesť na trh jedinečné duo výrobkov, ktoré bude našich zákazníkov tešiť dlhé roky a výrobky sa navzájom výborne dopĺňajú," hovorí Klára Šugárková, marketingová manažérka značky Tonak.

„Som veľmi vďačný za spoluprácu so spoločnosťou Tonak, pretože je to ďalší dôkaz, že remeslo v našich končinách stále žije, a že máme byť na čo hrdí. Ručná výroba je umenie, ktoré by sme si mali vážiť, či už ide o topánky, klobúky alebo akýkoľvek iný výsledok ľudskej zručnosti," hovorí Václav Staněk, zakladateľ spoločnosti Vasky. „Dve spoločnosti, ktoré pokračujú v lokálnom remesle, sa spojili a prenášajú ich hodnoty do súčasnosti. Snažíme sa to vyjadriť napríklad moderným vizuálom, ktorého tvárou je modelka Monika Leová s manželom Martinom Košínom. Je to moderný pohľad na tradíciu. Takto by sme opísali novú kolekciu Vasky x Tonak,“ dodáva Marek Dobrý, marketingový riaditeľ značky Vasky.

Čižmy Chelsea sú k dispozícii v troch farbách: čiernej, hnedej a karamelovej. Nájdete ich na e-shope www.vasky.sk za 150 eur a klobúk Fedora Arte za 149 eur.


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov