Harry Potter™: Do Viedne prichádza svetová výstava

Európska premiéra svetového turné len kúsok od Bratislavy

Pohlcujúci dizajn a technológie nás vtiahnu do čarovného sveta. Ikonické scény, postavy, miesta a zvieratá z filmov a príbehov o Harrym Potterovi™ a čarodejníckom svete prostredníctvom pohlcujúceho dizajnu a pokročilých technológií.

Harry Potter: The Exhibition / Vienna
Harry Potter: The Exhibition / Vienna / Zdroj: visitphilly.com

Precvičíš si metlobalové™ zručnosti, uvaríš si elixír a poleješ mandragoru. To všetko pri objavovaní exkluzívnych zážitkov a učením sa zo zákulisia filmovej tvorby.

Spoločnosť Warner Bros. Themed Entertainment v spolupráci s Imagine Exhibitions a EMC Presents oznámila, že Harry Potter: The Exhibition, najkomplexnejšia putovná výstava, aká kedy bola predstavená o čarodejníckom svete, bude mať svoju európsku premiéru vo Viedni v METAStadt v piatok 16. decembra.

Svetová premiéra filmu Harry Potter: The Exhibition bola predstavená tento rok vo februári v The Franklin Institute vo Philadelphii, PA, USA, kde ho videli státisíce fanúšikov – patrí medzi najnavštevovanejšie výstavy v histórii múzea. Pokračovať bude v celosvetovom turné a rozšíri sa do ďalších miest v Latinskej Amerike, Ázii a Európe.

Výstava Harry Potter™: The Exhibition

Výstava Harry Potter™: The Exhibition začína od 16. decembra 2022 do jari 2023.

Viedeň: Harry Potter: The Exhibition
Viedeň: Harry Potter: The Exhibition / Zdroj: harrypotterexhibition.com

Miesto:
Dr.-Otto-Neurath-Gasse 3, 1220 Viedeň, Rakúsko, Navigovať

Príchod a parkovanie:
Príchod a vjazd na parkovisko pre návštevníkov cez Dr.-Otto-Neurath-Gasse 3, 1220 Viedeň, Rakúsko

Ceny a vstupenky


Od 24,90 € pre deti (do 15 rokov), od 29,90 € pre dospelých (od 16 rokov). Exkluzívne poplatky za lístky a akékoľvek náklady na dopravu.

Vstupenky sú dostupné na všetkých predajných miestach oeticket a na oeticket.com. Skupiny a školy môžu kontaktovať skupinové oddelenie na adrese touristik@semmel.de.

Interaktívny zážitok je otvorený denne od 16. decembra:
Po – Ne 09:00 – 21:30, posledný vstup o 20:00 hod.

Výnimky:
19. decembra 14:00 – 21:30posledný vstup o 20:00
24. decembra zatvorené
25. decembra zatvorené
31. decembra 9:00 – 19:30posledný vstup o 17:30

Od 9. Januára 2023:
Po – Št 10:00 – 19:30, posledný vstup o 18:00
Pia 10:00 – 20:30posledný vstup o 19:00
So 9:00 – 20:30posledný vstup o 19:00
Ne 9:00 – 19:30 hodposledný vstup o 18 hod

Výstava Harry Potter™: The Exhibition je vo Viedni k dispozícii iba na obmedzený čas. Odporúčame rezervovať si vstupenku skôr. Nenechaj si ujsť tento interaktívny zážitok.

O čarodejníckom svete

Od kedy prešiel Harry Potter zo stanice King’s Cross na nástupište deväť a trištvrte, jeho neuveriteľné dobrodružstvá zanechali v nás jedinečnú a trvalú stopu. Osem filmových trhákov založených na pôvodných príbehoch JK Rowlingovej priviedlo magické príbehy k životu a dnes je čarodejnícky svet uznávaný ako jedna z najobľúbenejších značiek na svete.

„Prvýkrát priviesť Harry Potter: The Exhibition do Európy je neuveriteľne vzrušujúci moment a myslíme si, že fanúšikovia vo Viedni a na celom kontinente si radi pozrú svoje obľúbené rekvizity, kostýmy, známe prostredia a ďalšie veci novým spôsobom. Táto výstava sa pripája k ďalším zážitkom z čarodejníckeho sveta v Európe a Spojenom kráľovstve a ponúka skutočne magické zážitky pre všetkých fanúšikov,“ povedal Peter van Roden, senior viceprezident Warner Bros.

META Stadt

META Stadt je jedným z najatraktívnejších miest pre veľké podujatia vo Viedni. Areál ponúka rozsiahly priestor a je optimálne dostupný. Do centra mesta sa verejnou dopravou (autobus, električka, S-Bahn a regionálne vlaky) dostaneš len za 30 minút. METAStadt pozostáva zo 6 hál, ktoré boli nedávno zmodernizované a vybavené najmodernejším zariadením.

V komplexe METAStadt sa Harry Potter: The Exhibition nachádza v bloku, ktorý spája starý WAGENWerk s METACube. Lokalita s rozlohou viac ako 3 000 m2 ponúka návštevníkom veľkorysý priestor na vstup do čarodejníckeho sveta.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov