Pizza z grilu? Len sa po nej zapráši a okraje sa zjedia prvé!

Keď sa povie grilovačka, pizza asi nebude to jedlo, na ktoré si spomeniete. Ale keď raz ochutnáte pizzu z grilu, budete ju chcieť zas a znova. Pretože na grile sa dá robiť nielen pizza, ale aj tortilly či zemiakové placky.

Dávno sú preč časy, keď grilovanie znamenalo len opekanie klobások, steakov a cukiny! Moderné grily WEBER dnes už zastúpia celú kuchyňu. Vďaka širokému príslušenstvu na nich dokážete grilovať, opekať, zohrievať, variť a aj piecť, takže poľahky pripravíte kompletné menu priamo pod holým nebom. A to už veru dáva vašej grilovačke iný rozmer!

Prekvapte nabudúce vašich hostí pizzou z grilu. Tie úžasné chrumkavé okraje tentoraz veru na tanieroch nezostanú!

Na pizzové cesto vám stačí:

15 gramov čerstvého droždia alebo 5 g sušeného
200 ml vody
100 ml olivového oleja
50 g múky
1 lyžička soli
Z tohto množstva pripravíte 2 pizze. Droždie rozpustite vo vlažnej vode, pridajte soľ, olej a postupne múku. Vymieste cesto, ktoré sa nebude lepiť na steny misky. Rozdeľte ho na dve časti a máte základ na obloženie podľa vlastnej chuti.

Náš tip: Skúste netradičnú WEBER pizzu so zemiakmi a pestom

Ako upiecť pizzu na grile?

Na klasickej mriežke to veru nepôjde. Aby ste dokázali upiecť pizzu na grile, budete potrebovať pizza kameň z príslušenstva Weber Crafted. Ten je vhodný pre grily Genesis, Spirit a peletové grily SmokeFire. Stačí jednoducho vymeniť mriežku za rovnú plochu a už môžete nielen piecť pizzu, ale aj pripravovať placky, palacinky, lievance či opekať menšie kúsky zeleniny alebo morské plody.

Weber je proste investícia do kvality

Majitelia grilov Weber vám potvrdia, že ich investícia sa im oplatila nielen v podobe odolného a pevného grilu z kvalitných materiálov, no aj v podobe širokého príslušenstva. Či už sa jedná o grilovacie mriežky, platne, dosky, nástroje, teplomery alebo rukavice, ohnačenie Weber je zárukou vysokej akosti s dlhou výdržou. Takto Weber svojim majiteľom umožňuje vytvárať nové chutné jedlá, variť s ľahkosťou, mať celý proces pod kontrolou a v neposlednom rade im aj zjednodušuje upratovanie.

Zoznámte sa s grilmi WEBER! 

Foto: Weber

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov