Ide sa do školy! Táto vecička môže pomôcť deťom lepšie sa sústrediť

Školské nákupy sa už začali a popri zošitoch, pastelkách, peračníkoch by rodičia nemali zabúdať ani na jednu dôležitú vec. Má veľký vplyv na sústredenie a zdravie.

Dva voľné mesiace ubehli ako voda a rodičia školákov už opäť začínajú s veľkými nákupmi. Okrem školských pomôcok, prezúvok, tašiek a vrecúšok by však mali myslieť aj na jednu zásadnú vec – dodržiavanie pitného režimu u detí. Je známe, že na ten deti veľmi nedbajú a niekedy sa napijú, až keď prídu neskoro popoludní domov a rodičia ich na to upozornia.

Pitný režim detí hrá kľúčovú úlohu vo vývoji a zdraví. Správny pitný režim ovplyvňuje deti na mnohých úrovniach, a to nielen fyzicky, ale aj kognitívne a emocionálne:

ü  Dobre hydratované deti majú lepšiu fyzickú výkonnosť a energiu, čo im umožňuje aktívne sa zúčastňovať na rôznych fyzických aktivitách a športoch.

ü  Dostatočný príjem vody pomáha udržiavať správny metabolizmus, trávenie a asimiláciu živín, čo môže pozitívne ovplyvniť vývoj detí.

ü  Dehydratácia môže mať negatívny vplyv na koncentráciu, pamäť a schopnosť učiť sa. Dostatočná hydratácia môže uľahčiť proces učenia.

ü  Deti majú citlivejšiu reguláciu telesnej teploty v porovnaní s dospelými. Dostatočný príjem vody je dôležitý pre udržanie optimálnej telesnej teploty, čo môže byť špeciálne dôležité počas horúcich letných dní alebo počas fyzickej aktivity.

ü  Nedostatok vody môže mať vplyv na náladu a emocionálne blaho detí. Dehydratácia môže spôsobiť podráždenosť, únavu a nízke emocionálne stavy.

Preto je dôležité motivovať deti k pravidelnému pitiu vody. Lenže ako to spraviť, aby pili vodu rady? Riešením môže byť napríklad SodaStream s jeho malými fľašami My Only Bottle, alebo s fľašami s veselým detským motívom (mimochodom, majú ich rady aj dospelí!).

Bublinkovú vodu decká jednoducho milujú a rady si ju spravia aj samé. Keď im k tomu ešte nakúpite atraktívne príchute SodaStream ako napríklad Mirinda, 7UP, Ľadový čaj alebo niektorú inú z bohatého výberu, bude im pitie chutiť ešte viac.

Náš tip: Čo takto sa dohodnúť s ostatnými rodičmi a kúpiť SodaStream deťom do triedy? Napríklad nový Terra Black s jednoduchým nasadením fľaše bez skrutkovania v limitovanej edícii Ice Tea za výhodnú cenu spolu s príchuťou Ľadový čaj broskyňa.  


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov