Vďaka zbierke školských pomôcok smerujú do znevýhodnených rodín aj počítače či tablety

Pre rodiny, ktorých trápi finančná neistota, je nákup elektronických pomôcok do školy nemožný. Preto tam, kde to je potrebné, sa ich snaží charita zabezpečiť.

Do zbierky školských pomôcok možno darovať aj zachovalé počítače, notebooky či tablety, ktoré môžu pomôcť deťom zo znevýhodneného prostredia pri vzdelávaní sa. „Veľmi často nás kontaktujú firmy, ktoré nám zvyknú darovať počítače, monitory alebo iné potrebné komponenty, keď sa rozhodnú pre ich výmenu,“ hovorí za Slovenská katolícku charitu Monika Molnárová. Vďaka tomu sme vlani mohli pomôcť viacerým žiakom a študentom. Jeden tablet išiel napríklad gymnazistovi Fadimu Gaggimu, ktorý mu odovzdala Diecézna charita Nitra. „Je to veľmi šikovný chlapec, baví ho informatika, ktorú by chcel študovať ďalej. Žiaľ, jeho rodičia nemajú peniaze nazvyš a preto sme im radi pomohli,“ uviedla za nitriansku charitu Petra Balážová.

Ďalší tablet sme darovali ukrajinskej mamičke, ktorá pred poslednými Vianocami prišla so štyrmi deťmi na Slovensku. Deti patria medzi sociálne znevýhodnené. „Keď ich mama prišla na Slovensko, nemala žiadne peniaze, bývali u starej mamy v dvojizbovom byte. Nemohli si dovoliť skoro ani jedlo. V rámci farskej skalickej charity sa im snažíme pomôcť hlavne jazykovými kurzami, teda doučovaním slovenského jazyka, keďže nemali žiadny styk so slovenčinou. Mama ich predtým slovenčinu neučila. Keďže začali chodiť do školy, potrebovali pomoc práve týmito kurzami. Všetky štyri deti sú školopovinné, najstarší si dokončuje školu online, traja mladší chodia na základnú školu, takže tablet pre vzdelávanie bol pre nich potrebný,“ povedala Juliana Vajlová z Farskej charity Skalica.

Zbierka školských pomôcok trvá v tomto roku do polovice septembra. Okrem klasických škôlských pomôcok, aj elektronických, sa dá do nej prispieť aj finančne. Viac informácií TU.

Ďakujeme vopred za všetky dary.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov