Veľký prieskum potvrdil: Toto sú najobľúbenejšie rýchlovarné kanvice na Slovensku

Rýchlovarné kanvice patria k najvyťaženejším spotrebičom v domácnostiach či firemných kuchynkách. Je zaujímavé, že tento fakt sa na našom nákupnom správaní veľmi neodráža. Pri kupovaní rýchlovarnej kanvice sa pozeráme na iné faktory. 

V dnešnom rýchlym tempom žijúcom svete, kde každá minúta sa ráta, sa domácnosti čoraz viac spoliehajú na inteligentné a efektívne spotrebiče, ktoré im uľahčia každodenný život. Tak je to aj so zohrievaním a varením vody. Nedávny prieskum GfK ukázal, že Slováci pri výbere rýchlovarných kanvíc pozerajú na materiál, cenu, jednoduchú dostupnosť, no do úvahy berú aj výrobcu. Najobľúbenejšou značkou rýchlovarných kanvíc v uplynulom polroku bol na Slovensku Sencor, ktorý tvorí vyše štvrtiny objemu predaných produktov, konkrétne 27,5 %. Najviac sa ich predá v predajniach PLANEO. „Je len minimum domácností, kde rýchlovarnú kanvicu ešte stále nahrádza klasické varenie vody na sporáku. Fakt, že PLANEO predáva tieto komponenty najúspešnejšie, pripisujeme jednoduchej dostupnosti našich predajní, ktorých máme po celej republike už 56. Taktiež nám výborne funguje predaj cez eshop planeo.sk s možnosťou osobného odberu v predajni už za pol hodiny od objednávky, alebo dopravy štandardne kuriérom či cez Packetu do výdajného Z-boxu,“ hovorí obchodný riaditeľ siete predajní PLANEO Peter Matuška

Pozrime sa na to teda podrobnejšie

Podľa prieskumu GfK za spotrebič, ktorý používame prakticky aj viackrát denne, nie sme ochotní veľa utrácať. Ideálne, ak je to 15 až 20 eur, alebo potom nad 30 eur za sklenené kanvice a dizajnové skvosty. Tie nájdeme predovšetkým v kategórii keramických kanvíc, ktorá je jednak najdrahšou, jednak najmenej predávanou kategóriou v porovnaní s ostatnými.

Na opačnom póle stoja plastové modely. Tu si najčastejšie vyberáme kanvice od 10 do 15 eur.

Za kovový spotrebič na varenie vody sme najochotnejší dať 15 až 25 eur, no pokiaľ je to SENCOR, dôverujeme rokmi overenej kvalite, pretože až 67,5 % predaných kovových rýchlovarných kanvíc do 15 eur je práve tejto značky.

Ani za sklenené kanvice sa nám nechce otvárať peňaženka dokorán. Najradšej sme, ak stoja menej ako 20 eur a ideálne opäť s klasickou značkou Sencor. Týchto sklenených kanvíc sa predá takmer jedna tretina zo všetkých a v najpredávanejšej kategórii do 20 eur je to až vyše 40 %. Štvrtina predaných sklenených rýchlovarných kanvíc v cenovej hladine nad 30 nesie tiež značku Sencor, pričom tu nájdeme inteligentné kanvice s nastavením teploty či kanvice s vloženým sitkom

Oceňujeme spojenie tradičných skúseností a moderného dizajnu

Podčiarknuté a sčítané, značku Sencor si doma rozbalí každý tretí spotrebiteľ, kupujúci plastovú rýchlovarnú kanvicu a takmer každý štvrtý, ktorý zaplatil za kovovú. Bezmála tretina predaných rýchlovarných kanvíc zo skla je taktiež Senor. Dlhodobo uznávaný výrobca spotrebičov s bohatou históriou inovácií a dizajnu si teda získava srdcia slovenských spotrebiteľov aj svojimi rýchlovarnými kanvicami. Prečo je to tak? „Je to kombinácia niekoľkých faktorov, ktoré robia tieto kanvice takými obľúbenými,“ objasňuje marketingový riaditeľ PLANEO Martin Siblík. „Značka Sencor sa vyznačuje dlhoročnými skúsenosťami v oblasti výroby spotrebičov, čo poskytuje spotrebiteľom istotu, že si vyberajú produkt od renomovanej a spoľahlivej spoločnosti. Mnohí si ju pamätáme ešte z detstva a v nejednej domácnosti stále slúžia niekoľko desiatok rokov staré spotrebiče Sencor. Potom je to prívetivý pomer cena – výkon a tiež najširšie portfólio farieb spomedzi všetkých značiek malých kuchynských spotrebičov, takže so Sencorom si doladíte kuchyňu presne podľa vášho vkusu.“ Ako dodáva Martin Siblík, Sencor sa neustále snaží prinášať do svojich produktov najnovšie technológie a funkcie, ktoré uľahčujú používanie a zlepšujú výkon a rýchlovarné kanvice nie sú výnimkou.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov