Hitparáda zdravého životného štýlu

Minulý týždeň som mala príležitosť zúčastniť sa výnimočnej akcie s názvom Hitparáda zdravého životného štýlu. V prvom momente ma zaujal najma názov tejto akcie ako aj myšlienka viac sa dozvedieť o tejto tematike. Prečo tomu bolo práve tak? Ako ste si mohli všimnúť táto stránka sa veľmi intenzívne venuje zdravej výžive – životnému štýlu a nájdete tu zaujímave recepty pre celiatikov, ľudí s mliečnou intoleranciu. V poslednej dobe sme sa tiež začali venovať najma novým trendom v oblasti zdravej výživy, a práve preto som si Hitparádu zdravého životného štýlu nemohla nechať újsť.

Hitparáda zdravého životného štýlu bola organizovana stránkou Week Positive a uskutočnila sa v hoteli Devín v Bratislave. Akciou sprevádzala Andy Timková, ktorá v úvode predstavila príbeh Zuzky, ktorá trpí Chromovou chorobou. Za posledné dva roky sa jej podarilo dostať z 28 na 37 kg. Pri liečbe je pomohli najma prístroje doktorky Dávidovej a prípravky z byliniek, ktoré namiešala. 

Pani doktorka Edita Dávidová z Banskej Bystrice pracuje najma s biorezonančými prístrojmi (Diacon), ktoré sú založené na princípe frekvencie živých buniek a ich vyžarovanie je snímane. Ďalšiou ´´špecialitou ´´ je vyšetrenie kvapky krvi; pri zahustení krvi stráca naša krv schopnosť prenikať vnútorným prostredím, čo spôsobuje, že sa mení sliznica a dochádza k vzniku toxínov. To dopomáha najma parazitom sa rýchlejšie usadiť. Dôležité je zamyslieť čo vlastne chceme; uzdraviť sa alebo vyliečiť? Pri liečbe je dôležité pracovať s fyzickým telom, dodržiavať správnu životosprávu (živá strava alebo raw) a pitný režim. Duševný stav hrá pri liečbu dôležitú úlohu. 

Ďalším hosťom bola doktorka Kristína Mattes, ktorá sa špecializuje na homeopatiká. Vyštudovala linguistiku, ale neskôr prepadla svojej vášni, ktorej sa venuje dodnes. 1. Pacient, ktorý sa jej podaril vyliečiť bol počas štúdia v Sydney v Austrálií, ktorý trpel  Pompeovou chorobou. Homeopatia je skvelá v tom, že nepozná ´´ chronické stavy ´´ a nevyhovára sa na genetiku. Doktora Mattes má niekoľko pacientov trpiacich schizofréniou, ktorí sa úspešne liečia. Základom homeopatie je riedenie tzv. potencovanie, ktoré napomáha pri liečbe najrôznejších chorôb. 

Tretím hosťom bola psychologička a zároveň life couch - Viera Murínova, ktorá vysvetlila najma duchovnú stránku života, návod, ako si udržať zdravú myseľ a primäť ju, aby fungovala správne. K úspechu sa dá dostať vlastnými silami! Prečo je to tomu tak? Lebo ak niečo dosiahneme cez vlastné sily, schopnosti, danosti, skúsenosti, tak to má pre nás oveľa väčšiu hodnotu, ak nie najväčšiu. Využiť vlastný potenciál na dosiahnutie cieľa je najvyššia investícia pre blaho vlastnej duše. 







Za skvele zorganizovanú akciu ďakujeme Week Positive. Viac informácií o ich činností a podobných akciách nájdete na ich stránke www.weekpositive.com

Na záver, aby sme Vás presvedčili, že chutne sa dá najesť aj zdravo, na akcií sme si mali možnosť pochutnať na menu pozostávajúcom z goodie foodie na kari s bulgurom, (goodie foodie je náhrada masa zo sóje), kaše zo pšena (gluten free, vhodné pre celiatikov) a mozzarelly s paradajkami.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov