Frangipani Vitality Bar


Do našej rubriky raw – živá strava postupne pridávame nové produkty a koncepty, ktoré nás zaujali. Tentokrát sa spoločne pozrieme na Frangipani Vitality Bar, ktorý pôsobí od novembra 2013. Názov FRANGIPANI vznikol z kvetu Plumérie, ktorá pochádza z ďalekej Ázie, používa sa pri obradoch v budhistických a hinduistických kláštoroch. Je považovaná za posvätnú a symbolizuje večný život duše. 





Majiteľky Francesca a Zuzana sa dlhšie venovali zdravej strave, predovšetkým vegetariánstvu a vegánstvu a postupne sa rozhodli vyskúšať aj raw stravu.  Sladkosti mali jednoznačne najradšej a to ich inšpirovalo k založeniu Franigipani Vitality Baru. Už dlhšie pozorovali, že v tradičných cukrárňach postrádajú zdravé dezerty, ktoré by boli ľahko dostupné, a preto sa rozhodli vytvoriť si svoje vlastné koláčiky a dezerty.

Nepečené dezerty si pripravovali najprv doma, recepty si samy vymysleli. V súčasnosti môžete nájsť ich produkty v kaviarňach v centre Bratislavy napr. v Moje, Káva Bar, Mondieu alebo Zlatý Bochník, alebo priamo u nich na prevádzke v Podunajských Biskupiciach.

Namiesto tradičných surovín ako sú múka, margarín, mlieko, vajíčka nájdete v ich produktoch predovšetkých nasledujúce ingrediencie:

  • ·     Prírodné sladidlo AGÁVE na báze fruktózy, vhodné pre športovcov, aj pre ľudí, ktorí sa vyhýbajú jedlám s vysokým glykemickým indexom
  • ·         Mandle
  • ·         Kešu orechy – na výrobu krémov, ich chuť pripomína tvaroh
  • ·         Kokosový olej - využíva sa ako náhrada tuku a masla
  • ·         Chia semená
  • ·         Konopné, ľanové a tekvicové semená
  • ·         Goji
  • ·         Ďatle a hrozienka
  • ·         Rôzne sušené ovocie
  • ·         Bezlepkové múky napr. pšenová a pohánková
  • ·         Na výrobu čokolády používajú aj kakao a karob


Raw koláčiky sú vegánske, bezlepkové, bezlaktózové a neobsahujú umelé sladidlá a konzervačné látky. Popularita koláčikov sa líši od sezóny, momentálne je populárny levanduľový a makový, ale môžete si vybrať zo širokej ponuky ovocných, kokosových a čokoládových dezertov, rôznych košíčkov a guličiek, ako aj šalátov, ktoré robia na objednávku. K tomu všetkému Vám to zabalia do ekologických obalov z trstinovej dužiny alebo kukuričného škrobu. V ich ponuke nájdete tiež vegetariánsku kuchársku knihu od Francesci s úžasnými receptami rôznych chutí.









Reakcie okolia a širokej verejnosti sú pozitívne, a preto v budúcnosti uvažujú o otvorení baru, kde by mohli svoje produkty priamo predávať. V súčasnosti si môžete objednať e-mailom alebo telefonicky s vyzdvihnutím priamo na prevádzke. 




Ak sa Vám už zbiehajú sliny, neváhajte a navštívte ich stránku www.frangipani.sk, kde nájdete širokú ponuku a staňte sa ich fanúšikmi na Facebooku https://www.facebook.com/frangipani.sk


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov