BMD

BMD 2014 - Druhý deň

Bratislavské módne dni pokračovali na programe svojím druhým dňom, ktorý bol v znamení osláv. Svoje 20-ročné postavenie na domácej módnej scéne oslavovala návrhárka Jana Pištejová. Pri tejto veľkolepej príležitosti sa rozhodla spolupracovať s mladým talentovaným návrhárom Róbertom Vrzalom, s ktorým navrhla jednu spoločnú kolekciu. Ako tento slávnostný večer prebiehal sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.




Úvod večera patril talianskej dizajnérke Manuele Mariotti By Dondup, ktorá zahájila prehliadku elegatnými strihmi určenými pre pánov aj dámy. Tie boli doplnené exkluzívnymi hodinkami od firmy Sheron.




Následne privítala moderátorka hlavnú hviezdu večera Janu Pištejovú, ktorá si zaspomínala na svoje začiatky, štúdium v Londýne, ale spomenula aj šancu, ktorú sa rozhodla dať práve Róbertovi Vrzalovi.  Tento mladý slovenský návrhár je známy svojou extravaganciou, ktorú mali možnosť návštevníci vidieť aj v tento večer. Modelovia postupne predviedli kúsky, v ktorých dominovala najmä potlač a farebnosť.  Kolekcia, ktorú vytvorili s Janou Pištejovou bola spojením ženskej elegancie, dominantnosti a extravagancie Vrzalových potlačí.  Zlatá farba, ktorú návrhár použil bola viditeľná nielen na sukniach a šatách, ale aj topoch.





Vrcholom večera bola prehliadka samotnej autorky. Priaznivci Jany Pištejovej vedia, že autorka je známa svojou láskou ku krajke, ktorú mohli vidieť vo viacerých modeloch. Tie predviedli známe tváre ako Andrea Verešová, Sisa Sklovská alebo moderátorky Fashion TV Mária Zelinová a Soňa Skoncová. Modelky si prehliadku užívali a vystúpeniu dodal tie správne grády príchod rapera Rytmusa, ktorý veľkolepú show zavŕšil.






Po skončení módnej prehliadky sa za účasti organizátorky BMD Márie Rehákovej konal krst knihy Móda zachytávajúcej prierez histórie odievania, ktorej krstnou mamou sa stala práve Jana Pištejová. To už bolo skutočnou bodkou za druhým dňom Bratislavských módnych dni. 


Fotografie: Zdroj BMD

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov