Tímový výkon a bojovnosť dokázali poraziť majstrov sveta

Už pred úvodným hvizdom kvalifikačného zápasu Slovensko : Španielsko dúmala široká verejnosť, odborníci, ale aj fanúšikovia nad taktikou, ktorá by mohla pomôcť výberu Jána Kozáka poraziť majstrov sveta. Mnohí sa zhodli, že proti Španielom si nemôžeme dovoliť otvoriť hru, ale bude nám stačiť brániť 90 minúť hráčov ako Iniesta, Silva či Costa? Tréner Kozák podobne ako na Ukrajine nakoniec naordinoval taktiku, ktorá slávila úspech: do brány poslal Kozáčika a na hrote vysunul Mareka Hamšíka.


Prvá vážna príležitosť prišla na strane slovenskej reprezentácie, kedy spomínaný Hamšík vysunul Róberta Maka, ale toho presne vychytal brankár Španielov Iker Casillas. O päť minút neskôr sa domáci tešili z prvého presného zásahu. Pri štandardnej akcii a Weissovom priťuknutí presne prestrelil Kucka všetko čo mu stálo v ceste. Slovensko viedlo nad Španielskom 1:0. Brankár Kozáčik privádzal Španielov v prvom polčase do zúfalstva, keď vychytal niekoľko tutových šancí na gól. V prvom polčase už gól nepadol a Slováci odchádzali do šance so senzačným vedením.



V druhom polčase húževnatí Španieli búšili a vytvorili si niekoľko gólových príležitostí. V bráne však stál v ten večer nepriestrelný Kozáčik a skvele pracovala aj obrana na čele Ďuricom a Škrtelom. V 54. minúte prišlo prvé striedanie, tréner Kozák stiahol Weissa a do hry poslal Ďuriša. O niekoľko minút odišiel aj Mak, ktorého striedal Miroslav Stoch. Tlak súpera v druhom polčase nakoniec vyústil do vyrovnávajúceho gólu v 83. minúte. Španielom ostávalo niekoľko minút, aby sa ujali vedenia, ale rozhodujúci úder vsietil hlavičkou striedajúci Stoch a poslal Slovákov do vedenia 2:1.



Podceňovaný tím Jána Kozáka opäť ukázal, že tímový výkon a bojovnosť dokážu poraziť aj majstrov sveta. Aj napriek jednoznačnému percentu držania lopty na strane ´´Furie Roji´´ a to 67 k 33 percentám, rohovým kopom 19:3 a prevahe na ihrisku si slovenskí futbalisti pripísali do tabuľky ďalšie tri body a sú na čele skupiny C. Vo štvrtok ráno naberú smer Bielorusku, kde sa v nedeľu v Borisove predstavia v ďalšom kvalifikačnom zápase proti domácemu výberu. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov