Hlasy 2 sa predstavili na domácej pôde

Po dlhých mesiacoch  sa bratislavské publikum dočkalo pokračovania mega úspešného turné HLASY v podaní Richarda Müllera a kapely Fragile. Národné tenisové centrum praskalo vo švíkoch a viac ako 6,5 tisícový dav fanúšikov sa v utorok večer nevedel dočkať príchodu účinkujúcich. Minuloročný koncert bol predzvesťou nielen skvelej akustickej súhry, ale aj veľkej pohody a energie, ktorá z interpretov sálala.

Zdroj: Pavol Karell 


Krátko po siedmej hodine, pieseň s príznačným názvom Hluk veľkolepo odštartovala bratislavský koncert turné HLASY 2. Sám interpret, ktorý viditeľne schudol, si neraz robil srandu aj sám zo seba, ako napríklad pri pesničke Slon v Porceláne, kedy samého seba prirovnal k slonovi. Diváci sa zabávali spolu s interpretmi a vychutnávali si umelecké aranžmá menej známych pesničiek zo spevákovho repertoáru. Pri piesni Nahý II z rovnomerného albumu, Richard spomenul kontroverzné životné obdobie. V skladbe Tlaková níž si mohli diváci vychutnať sólo v podaní Svetlany Rymarenko, ktorá svojím hlasom vynikajúco dopĺňala Richarda. Spevácke výkony sa striedali na pódiu s humornými príbehmi samotných interpretov, a preto aj reklamná vsuvka, ktorú uviedol kapelník Fragile Braňo Kostka pôsobila nevtieravým dojmom. Emotívna pieseň Mama, ktorá je venovaná spevákovej mame, bola poslednou spoločnou piesňou pred krátkou prestávkou. Spevák spomenul, že ho mrzí fakt, že už nikdy nebude môcť zaspievať túto pieseň práve jej.  Pred spomínanou prestávkou si diváci vypočuli známu pieseň od Queens Bohemian Rhapsody vo fantastickom podaní skupiny Fragile, ktorá si vyslúžila standing ovation koncertu.

NTC praskalo vo švíkoch, zdroj: autor

Druhú časť koncertu otvorila opäť skupina Fragile s hitom Happy od Pharella, ktorá sa v posledných mesiacoch zaznamenala úspech po celom svete. Táto pieseň navodila publikom do tej správnej nálady, aby opäť na scéne privítali Richarda, ktorý  sa vrátil na pódium s úvodnými tónmi piesne Srdce jako kníže Rohan. Po piesni boli predstavení jednotliví členovia skupiny Fragile v podaní Braňa Kostku, ktorému vtipne kontroval Kamil Mikulčík. Speváčku Soňu Norisovú predstavil ako sestru Chucka Norrisa a o Slávovi Košeckom sa diváci dozvedeli, že je sponzorovaný Ministerstvom zdravotníctva. Nasledovala pieseň Cigaretka na dva ťahy, ktorú spievali interpreti spoločne s publikom. Ďalšiu pieseň s názvom Rieka venoval Richard za búrlivého potlesku svojej ex manželke Soni Müllerovej, ktorá práve v deň koncertu oslávila svoje narodeniny. Samotný spevák spomenul, že je dôležite vedieť spraviť aj ťažké rozhodnutie, ako to bolo v jeho prípade. Koncert pokračoval piesňou Baroko, ktorá nebola nikdy uvedená na koncerte v dôsledku nedostatku sólistov. To ale neplatilo v tomto prípade, nakoľko bolo na pódiu okrem Richarda aj ďalších 7 členov skupiny Fragile. Práve v tejto piesne sa dokonale ukázala zohratosť jednotlivých sólistov, ktorí zožali zaslúžený standing ovation.


Bratislavský koncert, ktorý sa začal menej známymi skladbami dostal publikum postupne do varu. V závere si mnohí pospevovali spevákove hity a v standing ovation si vyžiadali ďalšie dva prídavky a to skladby Štestí je krásna vec a Nebude to také ľahké. Samotný spevák sa predstavil vo skvelej forme, keď nielen spevom, ale aj vtipnými príbehmi zabával publikum. Na záver len s radosťou konštatujeme, že po mega úspešnom minuloročnom turné Hlasy, Richard Müller a skupina Fragile, októbrovým koncertom opäť dokázali, že patria k tomu najlepšiemu čo slovenská populárna hudba v súčasnosti ponúka. Turné Hlasy 2 pokračuje v ostatných slovenských mestách a  pevne veríme, že o rok bude tento úspešný projektom pokračovať svojou tretiou časťou.  

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov