Cesta s Brandon Bays

Liečebno-transformačná metóda Cesta je dnes už známa po celom svete. Máme to šťastie, že jej autorka Brandon Bays navštevuje posledné roky aj Slovensko a organizuje tu Intenzívne víkendové semináre. Vďaka tomu už Cesta pomohla nie jednému Slovákovi, či s jeho fyzickým alebo psychickým problémom. Prečítajte si krátke príbehy ľudí, ktorí si cestu zažili a zmenila im životy.



 Vlasto Feiner, investor a propagátor vedomého a zdravého životného štýlu
„Mal  som 29 rokov, keď mi bola diagnostikovaná ulcerózna kolitída, choroba definovaná klasickou medicínou ako nevyliečiteľná. Lieky, ktoré som dostal od lekárov riešili iba symptómy, no moje telo sa neuzdravovalo. Začal som teda hľadať iné možnosti. K Ceste som sa nedostal vďaka môjmu ochoreniu, ale skrze môj osobný koníček a záujem obchodovať a investovať na burze. Keďže pri práci na burze veľká časť úspechu závisí na tom ako zvládate svoje emócie, bola mi metóda Cesta odporúčaná ako najlepšia metóda na prácu s nimi. Po absolvovaní semináru Cesta sa môj život začal meniť. Najviac som to pociťoval na vzťahoch s ľuďmi, na vzťahu k sebe samému, na mojej komunikácii a prístupe k životu. Veril som, že sa vyliečim, že to zvládnem. Čím viac som si zažíval procesy metódy Cesta a nachádzal odpovede v sebe, tým lepšie som sa cítil a uvedomoval si silu tejto metódy a emočného uvoľňovania. Fyzická úľava prichádzala postupne, už po prvých procesoch. Niektoré príznaky choroby však ešte stále pretrvávali. Úplná úľava došla približne po jednom roku, v období, keď som sa rozhodol odísť z práce a dopriať telu väčší pokoj na liečenie. Aktívny stav choroby sa mi nikdy nevrátil, čo je už 5 rokov. Chodím na pravidelné odbery krvi, na zápalové testy a všetky výsledky mám v norme - žiadne náznaky choroby. Naďalej sa venujem Ceste, vychutnávam si zdravú stravu a cítim sa výborne.“

Jana Koczkášová, terapeutka Cesty
Rok 2009 bol pre mňa veľmi ťažkým obdobím, bol rokom veľkých zmien. Po viac ako 30tich rokoch sa mi rozpadol vzťah a moja dcéra, ktorá bola v tom čase na prahu dospelosti, sa rozhodla zostať žiť so svojím otcom. Bola to pre mňa obrovská bolesť. Nakoľko som pracovala v rodinnej firme, prišla som aj o prácu. Celý život som žila v pocite bezpečia a istoty, ktorú mi najprv zabezpečovali rodičia a dlhé roky môj manžel. Zrazu som sa ocitla v situácií, kedy som musela sama o sebe rozhodovať, sama sa o seba postarať a niesť zodpovednosť za svoj život. Nevedela som kde začať, nemala som poňatia čo robiť. V tom istom čase mi dala kamarátka do ruky knihu Cesta. Už počas čítania knižky sa mi začali silno uvoľňovať emócie a uvedomovala som si, že toto mi môže naozaj pomôcť. S autorkou Cesty som mala veľa spoločného - prišla som o domov, o dcéru, o prácu i rodinu. Po dočítaní knihy som začala pátrať po seminároch. Zistila som, že sa organizujú i v Rakúsku, tak som sa bez váhania prihlásila. Po skončení prvého semináru som sa rozhodla absolvovať celý akreditovaný program. Počas jeho absolvovania som pohrávala s myšlienkou, že práve Cesta by sa mohla stať mojím povolaním. A to sa aj stalo. Po absolvovaní celého programu sa veci začali diať kvantovými skokmi. Veľmi sa mi vylepšili moje vzťahy s rodičmi, nakoľko prvé procesy boli najmä o mojom detstve, o mojej tvrdej výchove. Odpustenie môjmu otcovi a pochopenie jeho cesty mi prinieslo do života akceptáciu množstva iných vecí, ale hlavne uvoľnenie. Začal sa výrazne meniť môj vzťah s dcérou. Upustila som od autoritatívneho prístupu matky a začala som ju skôr vnímať ako rovnocennú partnerku, priateľku, čo prinieslo to, že aj ona ma začala inak vnímať a inak ku mne pristupovať. Cesta mi dala vnútornú slobodu a silu. Dala mi možnosť vystúpiť z davu, riadiť sa vlastnými pocitmi, nie názormi iných. Stratila som strach z budúcnosti, stala som sa vedomou. Dnes viem, že akákoľvek situácia v mojom živote nastane, vzápätí príde poznanie. A to je úžasné.

Michal Andrejco, zakladateľ prvej kliniky celostnej medicíny MEDANTE, life & business kouč
Celiakiu mi diagnostikovali v roku 2003. Mal som 22 rokov. Predchádzali tomu mnohé faktory ako genetická predispozícia, ďalšie chronické ochorenie imunitného systému – asthma bronchiale, rýchly životný štýl, nevhodná strava a stres, ktorý som v tej dobe nebol schopný vnímať. Komunikácia tela sa pritvrdila v roku 2001 a nasledovali 2 roky nevedomej ignorácie. Pristupoval som totiž len k potláčaniu samotných symptómov. Prvou voľbou po stanovení diagnózy bola bezlepková diéta, ktorá určité obdobie naozaj fungovala. Avšak v roku 2009 nastala v mojom živote nečakaná stresová situácia, ktorá spôsobila, že napriek dodržiavaniu jedálnička, sa môj zdravotný stav začal zhoršovať. V tomto období som prvýkrát privoňal k alternatíve a postupne narazil i na metódu CESTA. Moje prvé reálne zažívanie tejto metódy mi prinieslo momenty, na ktoré ma nič nemohlo pripraviť! Po absolvovaní prvého silne zážitkového semináru, kde som zásadným spôsobom pochopil dôležitosť vnímania vlastnej emocionality, som sa rozhodol pokračovať ďalej. Okamžite som začal pociťovať zmeny vo vlastnom zdraví. Dôveroval som procesu prirodzeného fyzického uzdravovania, napriek tomu, že nebol príjemný. Asi po 4-5 mesiacoch, ako som postupne absolvoval celý program Cesty a na jednotlivých seminároch zažíval ďalšie a ďalšie hlboké uvedomenia a emocionálne sa uzdravoval, som vnímal plne vitálny pocit z vlastného zdravia. V roku 2011, dva roky po prvom stretnutí s Cestou som cestoval do Indie, kde som sa rozhodol ukončiť bezlepkovú diétu. Odvtedy denne konzumujem i lepok, na ktorý nemám žiadne reakcie. Komplexné parametre krvy i moču, mineralogram, pečeňové testy a špeciálne testy na celiakiu, mám úplne v norme. Teším sa z toho, že i moderná medicína, tak ako ju väčšina širokej verejnosti dnes na Slovensku vníma – teda v mojom prípade klasické gastroenterologické vyšetrenia a prístupy, potvrdzuje môj subjektívny pocit z pevného zdravia.

Najbližší seminár Intenzívna Cesta s autorkou Brandon Bays sa uskutoční v Bratislave, 10 - 12. apríla 2015. Informácie ohľadom lístkov nájdte na stránke http://www.brandonbays.sk/


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov