Druhý deň Pohody v znamení multižánrov

Piatkový program druhého dňa Pohody bol vskutku multižánrový. Okrem hudobných vystúpení headlinerov dňa zoskupenia FFS – Franz Ferdinand & Sparks a juhoafrických excentristov Die Antwoord pútalo návštevníkov aj množstvo sprievodných aktivít, ktoré sa nachádzajú v areáli trenčianského letiska.



Ako to už býva na Pohode zvykom, prvá polovica dňa patrí skôr relaxu a dospávaniu. V poobedňajších hodinách sa boj o pozornosť návštevníkov strhne na viacerých stagoch. Tento rok zavítal na trenčianske letisko po prvýkrát aj hokejista Richard Lintner, aby sa zúčastnil besedy na tému mládežnícky hokej na Slovensku.

Pod záštitou Orangu spolu s Richardom diskutoval aj reprezentačný tréner slovenskej 20-ky Ernest Bokroš, ktorý vyzdvihol dôležitú funkciou rodičov ako hlavných motivátorov. Situácia v slovenskom, nielen mladežníckom hokeji nie je práve ideálna, a preto najmä široká hokejová verejnosť a fanúšikovia podporujú Lintnerovu snahu o zmenu.

S úderom ôsmej hodiny vystúpili na jednom zo stagov Vec & Škrupo a hostia. Ich hodinová šou pritiahli množstvo fanúšikov aj napriek tomu, že na hlavnom pódiu práve vystúpil jeden z headlierov celého festivalu FFS – Franz Ferdinand & Sparks. Ich spolupráca začala pred par rokmi na festivale Coachella v Kalifornii a aj napriek generačnými rozdielom sa ich hudba stáva čoraz populárnejšiou.




Vyvrcholením blížiacej sa mrazivej noci bolo excentické zoskupenie z Juhoafrickej Republiky Die Antwoord – Ninja a Yolandi Visser, ktorí predviedli energickú šou v doprovode tanečníčok, časté striedanie kostýmov ako aj odvázne scény. Aj keď z hudobného hľadiska príliš nepresvedčili, nadšené publikom sa zabávalo do skorých ranných hodín.







Viac informácií z tohtoročnej Pohody nájdete na stránke
http://www.pohodafestival.sk ako aj na Facebooku



https://www.facebook.com/pohoda.festival. Zdroj fotografii: Instagram.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov