Škola pečenia

Makarónky! Na stránkach nášho online magazínu ste sa o nich už v minulosti veľakrát dočítali. Spolu sme taktiež ochutnali aktuálnu ponuku na trhu, a preto sme sa Vám pre veľký úspech rozhodli ukázať ako sa ich môžete naučiť upiecť aj samé doma. V škole pečenia Le Sucrè-sweet manufacture sa pod vedením Juliany Lelkešovej za necelé tri hodiny stanete skutočnými expertkami na makarónky.




Škola pečenia Le Sucrè-sweet manufacture sa nachádza v bratislavskej časti Podunajské Biskupice, v rodinnom prostredí  a vedie ju mladá a talentovaná cukrárka Juliana. Sama nedávno absolvovala kurzu v mekke pečenia – Paríži, kde sa učila od tých najlepších vo svojom remesle. Okrem čoraz viac populárnych makaróniek sa majiteľka a cukrárka v jednej osobe Juliana venuje tiež výrobe iných sladkostí a zákuskov a nedávno do svojho portfólia pridala tiež torty.




V jedno piatkové slnečné populudnie sme v redakcii prijali výzvu a ocitli sa v jej škole pečenia. Napriek viac ako 30 stupňovým horúčavám sme boli plné odhodlania naučiť sa makarónky piecť. Na úvod nám Juliana vysvetlila ako prebieha príprava, ktoré ingredience budeme potrebovať a na čo si máme davať pozor. Obrovskou výhodou makaróniek je, že na prípravu potrebujeme len 3 základne ingrediencie: mandľovú múku, cukor a bielka.





Po príprave cesta, ktoré sme úspešne zvládli, prišlo na rad farbenie. Pri pečení makaróniek môžet dať priestor fantázií, najmä čo sa týka prírodnych farieb, prifarbovať však môžeme taktiež škoricou, kakaom alebo zeleným čajom. Samotné pečenie trvá len 13 minút pri teplote 140 stupňov. Čas aj teplota sú pri makarónkach základom úspechu. Vychladené sa napĺňajú krémom a nechajú sa odležať v chladničke na 24 hodín.









Krém, ktorým plníme makarónky si môžeme pripraviť vopred a okrem čokolády môžeme tiež použiť rôzne prísady ako citronová kôra, mak, káva, kokos a iné. Tento vskutku vďačný desert ocenia nielen Vaše ratolesti pri detských oslavách a iných party, ale potešíte ním dozaista aj dospelých. Neváhajte a prihláste sa na najbližší kurz pečenia v Le Sucrè-sweet manufacture. Viac informácií o pripravovaných kurzoch nájdete tiež na ich FB stránke


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov