Karlove Vary sú naďalej špičkou v poskytovaní kúpeľnej starostlivosti

Kedysi sa hovorilo: ,,Idem do kúpeľov“ a to stačilo a všetkým bolo jasné, že sa dotyčný bude mať dobre. Keď však niekto povedal: ,,Idem do Karlových Varov“, to bolo ešte niečo naviac, niečo ako splnený sen, alebo symbol dokonalosti a luxusu. Čiastočne aj právom. Samotné mesto žije bohatým kultúrnym spoločenským životom, svetovo preslávený je predovšetkým tunajší filmový festival. Od čias socializmu sa mnohé zmenilo k lepšiemu - pribudli nové kapacity, hotely, služby, wellness... Čo sa však nezmenilo a zostalo jednotkou, sú unikátne účinky karlovarskej minerálnej vody, za ktorou sa vydávajú stovky tisíc klientov z celého sveta. Domáca klientela si ich tiež môže dovoliť. Na možnosť komplexnej či príspevkovej kúpeľnej rehabilitačnej starostlivosti sa informujte u svojho lekára, alebo si pobyt môžete uhradiť ako samoplatca.



V zariadeniach spoločnosti Bohemia-lázně, a. s. Karlove Vary, nájdete ubytovanie i s procedúrami už od 45 Eur (1250 Kč) na deň. Už od tejto ceny môžete absolvovať okrem klasických liečebných pobytov aj niekoľkodňové wellness, relaxačné, rehabilitačné a regeneračné pobyty. Vlani navštívilo Bohemia-lázně 11 027 osôb, ktoré tu strávili 134 248 dní. Liečebné pobyty tu absolvovalo 1141 Čechov a 1720 ďalších českých samoplatcov.




Riaditeľ spoločnosti Bohemia-lázně, a.s., Karlove Vary, Jiří Sluka, k tomu poznamenal: ,,V našej ponuke dlhodobo vedú kúpeľné pobyty na liečbu tráviaceho traktu a pohybového ústrojenstva a to v sanatóriu Kriváň a hoteloch Slovan a Concordia, ktoré sú umiestnené v blízkosti kolonád. Ponúkame aj nonstop lekársku starostlivosť. Máme kvalifikovaný tím zdravotných sestier a lekárov v špecializáciách FBLR – fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia, interné lekárstvo, detská liečba v spolupráci s pediatrom. Hradené sú liečebné kúpeľné pobyty s programom diabetologickým, redukčným, rehabilitačným, onkologickým aj preventívnym. Aj firmy si u nás prídu na svoje. Na prezentácie, semináre, či firemné oslavy môžu využiť modernú klimatizovanú konferenčnú sálu s kapacitou 90 miest - pri úprave divadlo.“

Riaditeľ J. Sluka dodal, že okrem klasických liečebných pobytov sú k dispozícii aj vianočné, silvestrovské, veľkonočné, alebo niekoľkodňové relaxačné pobyty. Novinkou sú seniorské programy zamerané na podporu a uvoľnenie pohybového aparátu. Víkendové wellness pobyty ponúkajú skvelé možnosti odpočinku i aktívneho strávenia voľného času - plávanie v relaxačnom bazéne, prehriatie v saunovom kútiku a schladenie v ľadovej komore alebo sprchovacích chrličoch. Kúpele pripravujú aj pobyty pre rodiny s deťmi, ktorých súčasťou bude starostlivosť o deti počas procedúr rodičov, animačné programy (športové a kvízové popoludnia, výtvarné dielne).


Podrobnosti o jednotlivých pobytoch v zariadeniach Bohemia-lázně, a.s., Karlove Vary

Klasický liečebný kúpeľný pobyt
Základom liečebného pobytu je pitná kúra predpísaná lekármi, vhodne doplnená diétnym režimom, balneologickými procedúrami a fyzioterapiou. Na možnosť tejto liečby sa môžu klienti informovať u lekára. Karlove Vary sú špičkou v liečbe ochorení tráviaceho traktu a porúch látkovej výmeny. Karlovarské pramene pomáhajú už po stáročia, a preto sa neváhajte zveriť do rúk odborníkov. Profesionálny tím kúpeľov je pripravený pomôcť. Sanatórium Kriváň sa radí medzi popredné kúpeľné zariadenia, ktoré dlhodobo sledujú moderné liečebné postupy.

Víkendové wellness pobyty
Okrem klasických liečebných pobytov môžete využiť aj ďalšie  programy, ktoré oslovujú všetky vekové kategórie. Víkendové wellness pobyty ponúkajú skvelé možnosti odpočinku i aktívneho strávenia voľného času. Zaplávať si môžete v relaxačnom bazéne, prehriať v saunovom kútiku a schladiť v ľadovej komore alebo sprchovacích chrličoch. Počas víkendu si môžete zájsť aj ku kaderníčke, na manikúru, pedikúru a kompletne zrelaxovať. Víkendové wellness pobyty si môžete zarezervovať kedykoľvek, v priebehu celého roka. Relaxačný program priaznivo pôsobí na celý organizmus, avšak dlhodobé pobyty sú zamerané na liečbu tráviaceho traktu. V rámci pobytov sú v ponuke masáže aj regeneračné kúpele. Kúry prebiehajú v balneoprevádzke s minerálnou vodou.

Rehabilitačný program ,,Zdravý pohyb“
Skoro každý sa dnes stretáva s nejakou bolesťou či neduhom. Ak si potrebujete uľaviť od bolesti prirodzenou cestou, v kúpeľoch ponúkajú prírodnú liečbu minerálnymi prameňmi a rašelinou. Rehabilitačný program sa zameriava na liečbu a zmiernenie ťažkostí pohybového aparátu, predovšetkým chrbtice a veľkých kĺbov (lakte, bedrové, kolenné kĺby).

Dermatologický program ,,Mŕtve more“
Mŕtve more v Karlových Varoch? To nie je fantázia. Svoje dermatologické problémy môžete riešiť aj v Bohemia-lázních. Sanatórium Kriváň prevádzkuje unikátnu vaňu tzv. Floating, obsahujúcu presýtený soľný roztok, ktorý má tak vysokú hustotu, že vás nadnáša a eliminuje zemskú gravitáciu na minimum. Okrem účinkov roztoku na kožné ochorenia, ako je lupienka a atopické ekzémy, je procedúra vhodná k celkovému uvoľneniu svalov a prepätiu vďaka imitácii stavu „beztiaže“. Vďaka tejto procedúre liečite nielen pokožku, ale aj pohybový aparát.

Relaxačný a rehabilitačný program po onkologickej liečbe
Individualizovaný rehabilitačný program pre pacientov do 2 rokov po ukončení komplexnej protinádorovej liečby (operácia, chemoterapia, ožarovanie) v čase klinickej remisie na návrh onkológa. Okrem klasických balneologických procedúr sa odporúča pitná liečba, ktorá zvýšeným obsahom lítia a selénu pôsobí imunostimulačne.




Ďalšie informácie sú na: www.bohemia-lazne.cz

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov