Björk ukázala na Pohode svoje majstrovstvo

Všetko dobre sa pomaly končí a inak tomu nie je ani v prípade Pohody.  Sobota dala definitívnu bodku za 19-tim ročníkom najväčšieho letného mulitžánrového festivalu na Slovensku.  Okrem Young Fathers, Cocorosie a Korben Dallas to bola predovšetkým islandská smršť Björk, ktorá prilákala pod hlavné pódium davy nadšených fanúšikov. Ale poďme pekne po poriadku...



Podobne ako v predchádzajúce dni, trenčianske letisko bolo počas dňa zaliate slnečnými lúčmi, avšak boli to nielen oni, ktoré hriali návštevníkov. Na jednotlivých pódia sa postupne striedali účinkujúci a jedným z nich bolo aj škótske trio Young Fathers, ktoré vyhralo v roku 2014 Mercuryho cenu za najlepší debutový album.



Sympatickí mladíci na tlačovej konferencii priznali, že sa na Slovensko veľmi tešili, nakoľko to nebolo ich premiérové vystúpenie. Zaplnené Space Aréna počas ich vystúpenia bola jasným dôkazom, že si získavajú čoraz väčšiu obľubu fanúšikov.  Ako sami priznali, nepokladajú sa za hviezdy, pretože práca, ktorú si vybrali nie je len o zábave, ale sú to najmä hodiny driny a neustáleho presúvania.


Ďalším ťaháčikom bolo sesterské duo Cocorosie, o ktoré sa organizátori snažili už niekoľko rokov. Dhoročná spolupráca a ich príbuzenský vzťah sú jedným z hlavných dôvodov, že stále funguje ako uviedli na tlačovej konferencií pred svojím vystúpením Ich vystúpenia sú kombináciou popu, blues a hip hopu.  A o tejto rôznorodej pestrosti sa mohli návštevníci presvedčiť krátko po polnoci.

Okrem zahraničných kapiel bol sobotný večer skvelý aj vďaka vyvrcholeniu v podaní Korben Dallas a symfonického orchestra. Táto čoraz populárnejšia slovenská kapela, ktorá získala vo februári prestížne ocenenie Krišťáľové krídlo prekvapila a zároveň potešila fanúšikov spoločným projektom s Anetou Langerovou, ktoré odpremiérovali priamo na Pohode.

Čerešničkou na torte bolo dlho očakávane vystúpenie islandskej speváčky Björk, ktorá pritiahla na Pohodu davy ľudí. Aj napriek tomu, že jej hudobný žáner nepatrí veľmi na letné festivaly, na Pohode ukázala svoje majstrovstvo čo sa týka hudobného prejavu. Pri baladách, ktoré pôsobili skôr melancholicky ju dopĺňal sláčikový orchester a grafické prezentácie hmyzu na velkoplošných obrazovkách.






Tretia pieseň bola doprevádzana ohňostrojom a prekvapením v podaní divákov, ktorí začali hádzať samotnej speváčke na pódium kvety. Tá sa im za to odvďačila fantastickým vystúpením a dala definitívnu bodku za tohtoročnou Pohodou.  Organizátor Michal Kaščák vyjadril obrovsku spokojnosť a sam sa už teší na jubilejný 20-ti ročník.

Viac informácií z tohtoročnej Pohody nájdete na stránke
http://www.pohodafestival.sk ako aj na Facebooku
https://www.facebook.com/pohoda.festival. 
Zdroj fotografii: Instagram.







Môže sa vám páčiť

0 Komentárov