Starostlivosť o pleť v zimných mesiacoch

Zima je náročným obdobím pre pleť, ktorá je vystavená pôsobeniu mrazu, vetra, nízkej vlhkosti vzduchu a náhlych prechodov do vykurovaných miestností. Všetky tieto externé faktory spôsobujú, že pleť si vyžaduje v zime odlišnú starostlivosť ako v lete. Tú Vám poskytne prírodna kozmetika Etani, ktorá má široké portfólium výrobkov.


Prírodná kozmetika Etani využíva pri starostlivost o pleť najmodernejšie technológií a klasickú orientálnu medicíne vďaka ktorej sú všetký výrobky úplne bez parfumácie a parabénov. Kolagén a perlový prášok pomáhajú pri vyhladení vrások, hydratujú a vyživujú pokožku v zimných mesiacoch a spomaľujú príznaky starnutia.


Hydratovať a vyživovať pleť je dôležité zvonku aj zvnútra. Výber hydratačného krému závisí najmä od typu pleti. Ak máte aj po nanesení pocit, že je Vaša pleť dehydrovaná, skúste zameniť krém za ochranu v podobe ampuliek alebo sera. Nezabúdajte tiež na dodržiavanie pitného režimu, nakoľko od množstva vody v pokožke závisí aj elasticita pleti.


Pri starostlivosti o pleť je mimoriadne dôležité odličovanie pleti pred spaním, pretože pokožka najlepšie vstrebáva výživné látky v noci. Nemá preto žiadny zmysel starať sa o pleť, ktorá je neodlíčená. Dvakrát do týždňa Vám odporúčame aj peeling, ktorý zbavuje pokožku odumretých buniek a urýchluje regeneráciu pleti.

V chladnom období je potrebné tiež myslieť na ošetrenie jemnej a tenkej pokožky očného okolia  pier. Práve tieto oblasti sú náchylnejšie na poškodenie či vznik vrások. Vhodné sú najmä prípravky s prírodnými výťažkami a olejmi, ktoré pleť dostatočne zvlhčia, vyplnia vrásky a napravajú poškodenie pleti spôsobené extérnymi faktormi.


V spolupráci s prírodnou kozmetikou Etani sme si pre Vás pripravili súťaž. Ak do 15. februára pošlete správnu odpoveď na otázku, akým faktorom je vystavená pleť v zimnom období na adresu: redakcia@lifefashionfood.net hráte o 2 darčekové poukážky v hodnote 30,- EUR na nákup. Viac informácií o ich produktoch nájdete na stránke https://www.etani.sk.


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov