Bratislavský bál uzavrel plesovú sezónu

Bratislavský bál si zachováva už niekoľko rokov v programe viaceré prvky – hudbu či tanečné scény – ako poctu bálovým tradíciám, čím pravidelne dosahuje obľúbenosť a vysokú úroveň. „Mojím cieľom za 12 rokov organizovania podujatia bolo rozvinúť bohatú mestskú tradíciu bálov v Bratislave. Pre návštevníkov urobiť najlepší bál otvorený verejnosti v Bratislave, ktorý nestojí len na umeleckých hviezdach, ale rozvíja tradície, otvára tancom novicov vstup mladých dám a pánov do spoločnosti a má svoju výnimočnú atmosféru,“ povedal k bálu jeho riaditeľ Vladimír Grežo.

Zdroj: BKIS

Bratislavský Bál je aj miestom, kde si pred zrakmi hostí preberajú už tradične Cenu Júliusa Satinského – Bratislavskú čučoriedku osobnosti, ktoré sa nezmazateľne zapísali do histórie nielen hlavného mesta, ale aj Slovenska. Minulý rok v kategórii Osobnosť získal prestížne ocenenie maliar, grafik, ilustrátor a sochár Miroslav Cipár a v kategórii Idea – počin roka architekt Gabriel Drobniak. 

Súčasťou prestížneho podujatia je už tradične aj Čestná rada Bratislavského Bálu zložená z popredných osobností spoločenského, kultúrneho či politického života. Tento rok k jej členom pribudlo aj meno herečky Zdeny Studenkovej.


V poradí 15. ročník Bratislavského Bálu slávnostne otvoril primátor Ivo Nesrovnal pred začiatkom spoločenského programu. Hostia sa zabávali na troch scénach – v hlavnej sále, divadelnej sále a v chillout zóne, kde vystúpili kvalitní domáci i zahraniční hudobní interpreti. „Počas bálu zaznelo 40-členný maďarský symfonický orchester Váci Szimfonikus Zenekar, Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča, Janek Ledecký, Hex, Starmania, Silent Trio, hostí potešil tanečný program skupín Slovak Tango, ale aj veľká muzikálová polnoc a tanec s benátskymi maskami,“ priblížil program Vladimír Grežo. 

Tradičné Polnočné noviny prezradiili zaujímavosti o prípravách bálu a priniesli čerstvé fotografie zabávajúcich sa hostí. Čerešničkou bálovej noci bolo opäť Polnočné prekvapenie, ktoré po odbití dvanástej hodiny hosťom v hlavnej sále na záver odhalilo výnimočného hosťa - Janka Ledeckého. K Bratislavskému Bálu 2016 patrila takisto osvedčená moderátorská dvojica Iveta Malachovská a Vlado Vondrák.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov