Dokonalý hudobný zážitok



Hviezdne obsadenie v podaní domácich aj zahraničných hudobných hostí, vypredaný zimný štadión Ondreja Nepelu, skvelá atmosféra a dokonalý hudobný zážitok – aj taký bol bratislavský koncert známeho slovenského speváka a stálice Miroslava Žbirku, ktorý bol súčasťou jeho česko-slovenského turné Road to Abbey Road. Nie nadarmo sa hovorí, raz zažiť a počuť ako stokrát o tom čítať, predsa len sa pokúsime Vám tento zážitok priblížiť. 

Zdroj: FB Miroslav Žbirka

Slovenský spevák sršal od úvodu skvelou náladou, ktorá sa stupňovala nielen u neho, ale aj u publika s každým známym hitom, ktorý odspieval. Na pódium mu dokonale sekundovali hudobníci a hostia, ktorých si pozval až z Londýna. Postupne sa vystriedal producent zo štúdia Abbey Road Rob Cass, spolupracovník skupiny Cream Pete Brown a v závere veľkolepého koncertu aj Marika Gombitová  - slovenská speváčka, ktorú publikum ocenilo dlhotrvajúcim standing ovation. 

S Gombitovou si Žbirka zaspieval piesne Nespáľme to krásne v nás a V slepých uličkách. K tomu samotná speváčka pridala jeden zo svojich najväčších hitov Koloseum. Práve hosťovanie Mariky Gombitovej je pre Žbirku veľkým splneným snom, o ktorom hovoril roky. A speváčkin koncertný návrat na pódiá je splneným snom, o ktorý sa Žbirka delí s mnohými fanúšikmi, ktorých má s Gombitovou spoločných.

Okrem Mariky Gombitovej boli súčasťou koncertu aj hosťujúce speváčky zo susednej Českej republiky. Najprv sa predstavila Magdalena Šalamounova (finalistkou českej SuperStar 2005), s ktorou si Meky zaspieval duet Tento song a po nej nasledovala aj speváčka Martha, ktorá patrí už dlhé roky k povinnej jazde koncertných šnúr Mira Žbirku, bez nej by duet Čo bolí, to prebolí nebol tým pravým orechovým.

Dvojhodinový koncert plný prekvapení, hudobných čísiel a hostí vyvrcholil po viac ako dvoch hodinách viacerými prídavkami. Azda najviac symbolickým bola pieseň už len 22 dní, nakoľko sa presne o 22 dní na rovnakom mieste uskutoční koncert Mariky Gombitovej. Spokojní, dojatí a plní skvelých dojmov tak diváci a fanúšikovia Miroslava Žbirku opúšťali arénu zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov