Festival Hrady debutoval na Slovensku


Úspešnú slovenskú premiéru má za sebou hudobný festival Slovenské hrady na hrade Červený Kameň neďaleko obce Častá. V sobotu sem mierili cesty tisícov fanúšikov slovenskej aj českej hudobnej scény. Hudobné menu bolo atraktívne, v zozname premiérového slovenského ročníka figurovali také mená ako David Koller, Chinaski, Divokej Bill, No Name, Ine kafe, Adam Ďurica, Majk Spirit, Rytmus, Kristína, Tublatanka, Horkýže slíže a Desmod.

Zdroj: FB Ine Kafe

V susednej Českej republike festival Hrady CZ už dvanásty rok prináša svojim návštevníkom netradičný kultúrny zážitok vďaka ojedinelému prostrediu hradov, širokému sortimentu doplnkových služieb, občerstvenia a samozrejme popredným interpretom. Večerný program na dvoch pódiách rozbiehala skupina Tublatanka, ktorá je na scéne už 33 rokov. Po nich nasledovali Horkýže slíže, ktorí odštartovali hodinovú nádielku skladbou Emanuel Bacigala. 


Punkové rytmy a ostré texty "slížov" trocha zjemnila sympatická Kristína. Na scénu vstúpila v roku 2008 debutovým albumom Ešte váham. Dnes má na svojom konte tri štúdiové albumy a kompiláciu Tie Naj, takže setlist zostavila zo známych songov. Postupne prišli na rad No.1, Tancuješ mi v srdci, Život je vždy fajn, V sieti ťa mám, Stonka, Pri oltári, Si pre mňa best, Ešte váham, Horehronie a Jabĺčko.


Skupina Desmod patrí k tomu najlepšiemu na slovenskej hudobnej scéne. Na Červený Kameň prišli Kuly a spol. z Krnova, kde hrali deň predtým práve na festivale Hrady CZ. V hodinovom sete ponúkli samé hity: To nie je možné, po nej ...na tebe závislý, Aby bolo jasné, Zhorí všetko čo mám, Vyrobená pre mňa, Čierna diera, Lavíny aj Hemeroidy. Z pódia zaznela aj novinka s názvom Správny text, ktorá bude na novom albume.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov