Prinášame Vám tipy na zaujímavé pochúťky



Zemiakové lupienky patria už od nepamäti k obľúbených pochutinám. V poslednej dobe sa však aj na Slovensku dostávajú do popredia alternatívy zdravších potravín a svoju cestu do popredia si preto našli aj zeleninové chipsy. Na rozdiel od klasických vyprážaných zemiakových lupienkov neobsahujú veľké množstvo soli a tuku a môžu sa kombinovať častejšie. Cvikla, zeler, paštrnák a mrkva predstavujú po usmažení podstatnejšiu zdravotnú výhodu k zemiakom. 


Spoločnosť Terraveg, ktorá prináša zeleninové chipsy na trh nakupuje  zeleninu priamo od domácich pestovateľov, takže nemusí absolvovať dlhé trasy, kým sa dostane až do výroby, čo je veľké plus. Následne je spracovávaná – prechádza procesom umývania, sušenia, krájania a fritovania v slnečnicovom oleji. Aby sa vyhli nadbytočnému obsahu tuku, po fritovaní je prebytočný olej odstránený a chipsy sú ochutené do výslednej podoby.




Okrem obľúbených zeleninových chipsov nájdete v ich sortimente aj širokú ponuku exotickej červenej a čiernej ryže. Na rozdiel od klasickej bielej sa vyznačuje väčším množstvom  cenných antioxidantov. Jej konzumáciou pomáhate chrániť svoje bunky pred poškodením voľnými radikálmi a viete tak účinnejšie predchádzať mnohým chorobám. Je ľahko stráviteľná a prirodzene bezlepková, teda vhodná pre celiatikov. 


Kým čierna ryža Venere pochádza z Talianska, domovskou krajinou červenej ryže je Thajsko. Patrí medzi špeciálne celozrnné (nelúpané) druhy ryže a vďaka svojej hrdzavo-červenej farbe zatraktívni bežné ryžové jedlá, ktoré taktiež oživí jemnou orieškovou chuťou. V spolupráci s firmou Terraveg Vám prinášame niekoľko zaujímavých receptov ako si túto obľúbenú potravinu môžete doma samy aj pripraviť. 


Posledným produktom, ktorý Vám dnes predstavíme je talianske rizoto. Dobré rizoto sa nevarí z hocijakej ryže – pravé talianske sa varí z bielej ryže, špeciálne vyšľachtenej pre tieto účely. Rizoto od spoločnosti Terraveg stačí len uvariť podľa jednoduchého návodu a servírovať. Je to skvelá pomôcka pre všetkých, ktorí variť nevedia, nechcú, alebo jednoducho nemajú čas vystávať v kuchyni pri sporáku. 

Vďaka svojmu zloženiu je rizoto vhodné pre vegetariánov i vegánov, ale chutiť budú i všetkým ostatným. Keďže je prirodzene bezlepkové, môžu ho bez obáv konzumovať ľudia s celiakiou, a taktiež deti. Ak patríte k tým ľuďom, ktorí sa nebránia novým a možno trochu extravagantným potravinám, v sortimente Terravegu si prídete na svoje. Viac informácií o kompletnej ponuke ako aj množstvo zaujímavých receptov nájdete na ich stránke http://www.terraveg.sk/produkty/.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov