Fashion Live! 2016

O slávnostné otvorenie podujatia sa v kolektívnej prehliadke postarali talentovaní študenti z textilnej fakulty Technickej univerzity v Liberci. Nasledovalo predstavenie najnovšej kolekcie módnej dizajnérky Jaroslavy Procházkovej. Boris Hanečka a návrhárka Dana Voda sa po minuloročnej úspešnej spolupráci opäť spojili a svoju kreativitu pretavili do modelov inšpirovaných východnou kultúrou. 




Nasledovali prehliadky mladej tvorkyne Andrey Pojezdálovej s kolekciou Noir a obľúbenej značky MARKS & SPENCER. Svoju umelecké cítenie preniesol na mólo Richard Rozbora tvoriaci pod značkou Rozbora Couture. V neskorých večerných hodinách divákov očaril Marcel Holubec W. so strhujúcou kolekciou inšpirovanou baletným predstavením Labutie jazero, ktorú predviedli sólisti baletu Slovenského národného divadla.









Druhý deň Fashion LIVE! priniesol bohatú paletu farebnosti, nádherných módnych kreácií a  prehliadok plných prekvapivých momentov. Štvrtok otvárali študenti Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave v kolektívnej prehliadke Ateliéru 343. Nasledovala prezentácia novej kolekcie concept storu La Femme. Pastelové osvieženie priniesla na mólo mladá  dizajnérka Barbora Kubi a inšpiráciu japonským mestom Tokio spojenou s osamelosťou človeka sme videli v tvorbe Petry Kubíkovej.

Slovenskú premiéru aktuálnej kolekcie svetovej značky Vivienne Westwood priniesol módny dom Alizé. V neskorých večerných hodinách vtiahol Martin Hrča divákov do svojej nádhernej zimnej rozprávky. Atmosféru prehliadky totiž umocnil krásnym efektom – padajúcim snehom, ktorý nežne zasypával hlavy modeliek a hostí. Záver večera patril Borisovi Hanečkovi, ktorý svojou kontroverznou kolekciou PARAZIT šokoval všetkých prítomných.

 S veľkou odvahou a humorom sa postavil do úlohy parazita, ktorý vzdáva poctu a zároveň paroduje tvorbu svojich dizajnérskych kolegov. Na paškál si vzal Lenku Sršňovú, Janu Gavalcovú, Janu Pištejovú, Marcela Holubca W. a Fera Mikloška. S humorom a krajčírskou precíznosťou interpretoval ich charakteristický rukopis po svojom - „by Boris Hanečka“. Poslednú časť prehliadky venoval svojej tvorbe.








Štvrtý ročník módneho podujatia Fashion LIVE! prekonal všetky očakávania organizátorov. Počas troch prehliadkových dní ponúkol divákom 21 prehliadok kvalitných dizajnérskych kolekcií z domácej a zahraničnej módnej scény. Posledný deň otvárali študenti odevného dizajnu ADO z Univerzity Tomáše Bati v Zlíne, nasledovali prehliadky troch etablovaných dizajnérok Veroniky Lokajíčkovej, Michaely Ľuptákovej a Jany Kuzmovej. 

Svieži vánok mladej návrhárskej krvy priniesli víťazi súťaže Hubert Fresh Fashion Contest Boris Kráľ, Samuela Takáčová a dizajnérska dvojica Lucia Žiak Roháčová a Peter Žiak, ktorí sa vo svojich kolekciách inšpirovali témou Fashion Bubbles. Poriadnu drum & bassovú párty plnú farieb odpálila Lenka Sršňová v spolupráci so svetovo uznávaným DJ-om B-Coplex. Na záver sa predstavili zahraniční hostia Clara Daquin (FRA), Sharka Bosaková (CZ) a Klaudia Markiewicz (PL).









Najočakávanejším momentom večera bolo už tradične slávnostné odovzdávanie prestížnych cien Fashion LIVE! Awards 2016. O tom, kto zvíťazil v štyroch kategóriách – Najlepší dizajnér, Fresh dizajnér, Najlepšia tvár podujatia a Najlepšia fashion show, rozhodla odborná porota v zložení Olo Křížová, Peter Šagát, Carlo Wijndas, Phillipe Pourhashemi, Martin Premuzic a Samuel Krajča.


V kategórii Fresh Dizajnér zaujal porotu Ján Černý z ateliéru dizajnu odevu z Univerzity Tomáše Bati v Zlíne. Ocenenie Najlepšia tvár Fashion LIVE! 2016 putovalo do rúk modelke Lei Valachovej a modelovi Lukášovi Mikulovi, ktorí sa stanú tvárami vizuálu k Fashion LIVE! 2017. Porotcov očarila zasnežená rozprávková krajina Martina Hrču a dizajnérovi udelili cenu v kategórii Najlepšia fashion show. Najlepšou dizajnérkou Fashion LIVE! za rok 2016 sa stala návrhárka Andrea Pojezdálová so svojou kolekciou Noir.  


Zdroj foto: Marek Rebroš

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov